Британските фънк-джаз легенди

Британските фънк-джаз легенди "Шакатак" с нов материал в албума On The Corner, след като миналата година направиха нов прочит на някои от най-големите си хитове

Новият албум на британската джаз/фънк формация "Шакатак" се нарича On The Corner. Целият репертоар в него е композиран специално за проекта и е съвсем нов за разлика от предходния им компактдиск Once Upon A Time, който включваше само стари хитове на формацията.

В новата им продукция са поместени 12 оригинални теми, две от които са изцяло инструментални. Могат да се чуят леки и мечтателни пиеси, в които гласът на певицата Джил Соуърд звучи в елегантни и прозрачни многогласия и се преплита с останалите инструменти като цвят, докато основната тема е поверена в ръцете на атрактивния кийбордист Бил Шарп (No Clouds). Повечето композиции са вокални, в тях гласът на Джил се изявява в различните си лица - меки и нежни вокали и многогласия или темпераментни, фънки и грууви ритми, подчертани от изразителния й тембър (The Greatest Gift).

Интересен факт е, че след повече от 30-годишно присъствие на сцената "Шакатак" успяват да запазят свежестта на музиката си, да останат верни на стила си и да се задържат в оригиналния си състав. Освен Джил Соуърд (вокали) и Бил Шарп (кийборди) в "Шакатак" свирят още Джордж Андерсън (бас) и Роджър Одел (ударни).

Дата на издаване: 1 септември 2014 г. от Secret Records

  • On The Corner на "Шакатак" е с премиера в петък в "Следобедни импровизации". Целият албум звучи в новото издание на Singin' & Swingin'.