Бразилски мотиви, примесени с джаз и пулсиращи афро ритми – Natural на Никола Конте е предвестник на летните плажни и градински партита

Бразилски мотиви, примесени с джаз и пулсиращи афро ритми – Natural на Никола Конте е предвестник на летните плажни и градински партита

Natural е поредният поетичен и много елегантен албум на италианския диджей, продуцент и музикант Никола Конте. Тук той откроява креативния и завладяващ талант на джаз певицата Стефания Дипиеро. Двамата артисти са подбрали 14 красиви музикални теми, поднесени с много вкус и любов към бразилската боса нова и самба. С присъщия за Никола Конте финес, бразилските мотиви са примесени с джаз и пулсиращи афро ритми. В центъра на албума е мечтателния глас на Стефания Дипиеро, чиято въздушност и лека провлаченост е в контраст със стегнатите и наситени бийтове.

Албумът е наречен Natural, защото музиката е сътворена с лекота, размах и естественост. Никола Конте е създал много поетична музикална среда за италианската джаз певица, с която не за първи път работи. Тук ясно се усеща как двамата се вдъхновяват един от друг, а идеите им се допълват на моменти от фънк китарата или от мекия ретро звук на Rhodes пианото. Мелодиите са разгърнати от интересния топъл и обигран глас на Стефания Дипиеро. Песните са с подчертан бразилски дъх, а някои от тях звучат кинематографично, което е характерно за Никола Конте като продуцент. Освен това той е прочут с безпогрешния си нюх към интересни вокалисти – изпълнители като Хосе Джеймс или Грегъри Портър сме чували за първи път преди години именно в негови проекти.

Най-новата продукция на Никола Конте също ни открива една добра италианска джаз певица, каквато е Стефания Дипиеро. Маниерът й на пеене в Natural е елегантен и обран, но ясно се усеща познаването на детайлите в съвременното вокално джаз изкуство.

Като цяло новият албумът на Никола Конте е лек и безметежен, а музиката в него е идеален саундтрак за пролетните и летните ни плажни или пък градински партита.

Дата на издаване: 26 февруари 2016 г. от FarOut Recordings