Бразилка с португалски корени, Роберта Са съчетава с лекота боса нова със самба и фадо в албума си Delírio

Бразилка с португалски корени, Роберта Са съчетава с лекота боса нова със самба и фадо в албума си Delírio

Красиви, елегантни, мечтателни, с дискретен дъх на боса нова, са песните от новия албум Delírio на младата бразилска певица Роберта Са. Той съдържа класически и неиздавани песни на съвременни бразилски музиканти и изпълнители, брилянтно аранжирани от продуцента Родриго Кампело. Така представени, песните са леки и ефирни, звучат едновременно модерно и класически. Освен мекия и уверен вокал на Роберта Са, се чуват още акустични струнни инструменти, като китари и цигулка, а перкусиите са екзотичният елемент тук. В някои от песните звучи и дискретният джаз нюанс на пианото. Delírio съдържа романтичен дует с фадо певеца Антонио Замбужо, а гост-артисти още са Шико Буарке и Мартинядо Вила. „Опитах се да намеря безсмъртни думи, които да разказват за любовта от много различни ъгли. Този албум е с пиеси на композитори от различни епохи, различни кътчета на света и работещи в различни жанрове.“ – споделя Роберта Са за Delírio.

Бразилската певица Роберта Са е с португалски корени, което се усеща в прекрасния й музикален стил, преливащ с лекота от боса нова към самба и мотиви на фадо. Тя е родена през 1980 г. в град Натал и на 6 год. се премества да живее в Рио де Жанейро. На 16-годишна възраст започва уроци по пеене, а на 20 год. се превръща в една от най-успешните ученички на прочутата бразилска преподавателка по вокално изкуство Вера Мария.

Като повечето бразилски певици, Роберта Са става известна, след като изпява песен от саундтрака на известна телевизионна новела. Така се стига до първия й самостоятелен албум от 2004 г. За 10 години тя има общо шест албума, един от които е с номинация за „Латино Грами“ за най-добър албум.

Дата на издаване: 9 октомври 2015 г. от Som Livre

  • Песните от Delírio на Роберта Са слушаме в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и Desafinado.