Богати, че сме живи – Лейла Хатауей записа албума Live за вярата, стремежа и действието за по-добър свят

Богати, че сме живи – Лейла Хатауей записа албума Live за вярата, стремежа и действието за по-добър свят

Толкова обичаща, Лейла Хатауей споделя цялостна концепция за живота и любовта в първия си записан на живо чрез и със публиката албум – Live. Известна с това, че може да направи и невъзможното с гласа си, тя изпява песните виртуозно, красиво и въздействащо, а с думите споделя своята мъдрост. Live бе създаден чрез кампания за обществено финансиране, за да изрази и съпричастността на публиката към изкуството на нейната любимка. Резултатът се измерва с най-доброто постижение на вокалистката в класациите – второ място в чарта за аренби. Live Лейла Хатауей специално посвещава на баща си – великия Дони Хатауей. Освен че албумът е записан на живо, думата „Live“ от заглавието обозначава и идеята да живееш пълноценно.

Запишете с Лейла Хатауей новия й албум

„Скъпи мои! Както мнозина от вас, съм отраснала с най-прекрасната музика, записана на живо, а най-великите песни са в албума на баща ми – Donny Hathaway Live. Музиката е в своята върхова форма, когато е представена като жива, дишаща, пълноценна. Много се гордея с шестте си студийни албума, но винаги съм мечтала да създам записан на живо албум като баща си – да чувствам и да чувам публиката, да уловя разговорите в ноти между музикантите.“ – с тези думи Лейла Хатауей се обърна към хората, които обичат нейната музика, за да участват във финансирането на албума. След това тя въвлече участниците в цялостния процес на подготовка на проекта. Този подход илюстрира всичко, за което е Live – да живеем.

В красивата музика в албума си Лейла Хатауей изпява текстовете така, че да ги чуеш и да ги слушаш, да ги възприемеш като идеи и да ги следваш. Първата песен прави паралел с творчеството на баща й – Little Ghetto Boy Дони Хатауей изпява в своя концертен албум от 1972 г. в същата тази зала „Трубадур“ в Лос Анджелис. Темата – за тежкия живот, светлина в който може (и трябва) да внесат вярата и личното действие да направим света по-добър. Албумът продължава с посланието, че любовта е всесилна (с Baby Don’t Cry Лейла Хатауей се завръща към втория сингъл в кариерата си); дава спокойствието, че когато обичаш, никога няма да останеш сам; уверява ни в съдбовното предназначение и във върховната закрила от свише; пита защо прекарваме живота си в омраза и гняв, вместо да живеем – днес; напомня, че ако не сме благодарни за това, което имаме, никога няма да имаме повече.

Всички тези много важни размишления и проникновения за живота Лейла Хатауей изпява с красивия си глас, за който няма непостижими тонове, височини и фигури. И това много отива на концепцията на албума, който ни показва, че нищо добро в живота не е непостижимо. Вярата се изразява още повече с госпъл оттенъците в пеенето на беквокалистите. Звукът е акустичен, мек и естествен, лишен от преднамереност – и това го прави богат.

Точно както богати сме, просто защото сме живи!

Дата на издаване: 30 октомври 2015 г. от Entertainment One Music

  • Песни от Live на Лейла Хатауей слушаме в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и „Джаз емоции“.