Битките са си заслужавали – днес живеем по-добре, уверява Ани Ленъкс в An Evening of Nostalgia with Annie Lennox

Битките са си заслужавали – днес живеем по-добре, уверява Ани Ленъкс в An Evening of Nostalgia with Annie Lennox

Там, където има болка, я изпява, за да я облекчи; там, където има тиха радост, щастлива я споделя – Ани Ленъкс е така изразителна в концертното представяне на албума си Nostalgia. В студийната му версия тя избра значими песни, описали етапи от общественото развитие и от създаването на музикалната традиция. За концерта си в Orpheum Theatre в Лос Анджелис в началото на тази година добави към тях и четири свои големи хита. Така An Evening of Nostalgia with Annie Lennox се превръща в личен музикален изразител. Режисьор на концерта е Натали Джоунс, която създаде видеоклиповете към синглите от албума.

Ани Ленъкс записа концертна версия на джаз и блус албума си Nostalgia. Дъщеря й Лола се включи като беквокал в събитието

Докато пее Strange Fruit, God Bless the Child, Summertime, Georgia on My Mind... с нежния 19-членен оркестър, на моменти гласът й трепва – от вълнение. Възхищавайки се на песните, Ани Ленъкс като че ги гали – изпълнява ги с деликатност и внимание, преживявайки и предавайки момента и контекста на тяхното създаване. С повторението на думата „пари“ отзвучава God Bless the Child, Strange Fruit буквално задавя със своята емоция.

По-малко самотни с изпетите от Ани Ленъкс с душа песни в Nostalgia

И така, накрая, чувствителна към музиката, но и към обществените проблеми, Ани Ленъкс споделя своите лични борби и утвърждаването на идеите, в които вярва, в четирите оригинални нейни песни. Тя ги интерпретира сама на сцената, съпровождайки си на пиано, но всъщност ги създава заедно с публиката в залата – която пее, приглася, аплодира. Благодари – както се чува в драматична пауза в Here Comes The Rain. И вярвайки, че страданието в живота е за това върху него да бъде изградено щастието, Ани Ленъкс кани публиката да празнува и да танцува на последното изпълнение – Sweet Dreams (Are Made of This).

Дата на издаване: 4 май 2015 г. от Blue Note

  • Песни от An Evening of Nostalgia with Annie Lennox звучат днес в „Джаз ден“, „Следобедни импровизации“ и „Джаз емоции“.