Audiobook на Деси Андонова – нейното сърдечно преживяване като артист

Audiobook на Деси Андонова – нейното сърдечно преживяване като артист

Музиката от албума Audiobook на Деси Андонова те поставя в центъра на преживяването. Тя споделя ярки лични моменти, свързани с развитието й като личност и артист, но по толкова обаятелен и непосредствен начин, че въвлича в преживяването самия слушател. Така тези отблясъци от случки и срещи стават лъчите, които осветяват пътя ни напред. Чрез музиката той е станал наш общ – на автор и слушател.

Толкова е лесно да се влюбиш в музиката на Деси Андонова! Песента Easy анонсира дебютния й солов албум

„Аз съм много щастлива, че албумът е факт. Имах потребност тази врата да бъде затворена, за да мога да продължа напред като творец. Audiobook е моето лично музикално пътешествие. Той наистина осветява различни периоди от живота ми и като музикант, и като човек. Това е моето сърдечно преживяване като артист през тези години.“ – казва Деси Андонова при представянето на албума в студиото на Джаз ФМ.

Back Then – трети сингъл на Деси Андонова: „Всеки по своя път и двамата – по общ“

Есенцията от извървения път тя синтезира в обогатяването от сътрудничествата и благодарността си за тези срещи. Пътят е извървян с приятели – с тях тя се е изграждала, с тях създава музика, те стават кръстници на албума, дори определят много необичайния му формат, а също така му дават и образ.

В Audiobook Деси Андонова вгражда приятелството си с непрежалимата Андрония Попова. „Албумът е безкрайно свързан с Ронката, тъй като моят живот е безкрайно свързан с нея и продължава да е.“ Swing Swing Swing е от репертоара на Sentimental Swingers, а от проекта на двете приятелки LavaLava са Lovin’ You и I Know You Care. Точно в това сътрудничество се появява фигурата на басиста Георги Дончев, с когото Деси записва албума си сега.

В основната група са още Димитър Горчаков – пиано, Божидар Василев – тромбони и синтове, Васил Вутев – барабани и дръм програминг. Гостите са: Петър Йотов, който ще свири на китара по време на целия концерт за премиерата на 30 ноември в ДНК в НДК, Росен Захариев – Роко – тромпет, Евден Димитров – бас, и Линда Манчева – виолончело. Тъй като тя живее в Берлин и е концертиращ музикант, няма да се включи в концерта за представянето.

Песните в Audiobook красиво разказват оставили дълбоки следи преживявания, затова заглавието на албума е толкова подходящо. „Кръстник“ е Васил Витанов, който изслушва демо записите и спонтанно го предлага.

Физическата форма на „Аудио книгата“ е метален книгоразделител. Албумът излиза само в електронен вид и може да се изтегли без компресия с индивидуален код от линка https://desy1.bandcamp.com/yum. Причината за този избор е в нашите нови навици да слушаме музика в същевременно запазения рефлекс да имаме физически знак за нея. Книгоразделителят е стилизиран вариант на фигурата на Деси от обложката на албума. Идеята дава Калина Чанкова, а за Деси най-важното е музиката да стигне до хората. Като изкушен от диджейството музикант тя ще издаде албума и на плоча, но това ще се случи напролет.

И точно с усета си на диджей Деси Андонова конструира звука на Audiobook така, че да e обгръщащ, точно каквито са музиката и текстовете. По същия начин той ще изпълни характерното със своя обем пространство на ДНК в НДК на концерта за премиерата. На 30 ноември вратите отварят в 20 ч., а лайвът ще започне около 21 ч. Преди и след това музика ще пуска Sam Da Man. Сцената ще изградят Real Sound Rentals, а екипът на КЕВА ще се погрижи за бара.

Музиката в Audiobook е толкова образна, че привлича за тяхна творческа изява двама визуални артисти. Поли Герасимова ще направи визуален сет на концерта, а Тихомир Рачев вече е подготвил четвърто видео към песен от албума – предстои да видим I Know You Care. „Визията е много ценна за мен. Визуализацията на музиката е лукс, който в днешно време човек трудно може да си позволи. Аз съм щастлива, че имам приятели, които се вдъхновяват от това, което правя, и искат да вкарат своето творчество и енергия в него.“ – и пак, и пак изразява благодарност Деси Андонова.

И ние на свой ред благодарим за споделянето, за близостта, за доверието. За красотата и вдъхновението.

Дата на издаване: 28 ноември 2019 г.
Албумът е записан в Sound City Studio и е е миксиран от Христо Рачев (Sound Ninja).

  • Интервю на Деси Андонова можете да чуете чрез бутона „Аудио“.