All The Time на „Темптейшънс“: точно 54 год. след славното начало са първите нови записи на групата от 9 год. насам

All The Time на „Темптейшънс“: точно 54 год. след славното начало са първите нови записи на групата от 9 год. насам

За да излязат „Темптейшънс“ с първия си хит през 1964 г., в продължение на месеци техните продуценти от „Мотаун“ провеждат анкета сред минувачите – ако имат един долар за какво ще го дадат – да си купят тази песен на плоча или за сандвич. И едва когато повечето отговарят – за плоча, тогава е ясно, че групата може да дебютира. Така през този месец преди 54 години се появява първият албум на формацията Meet The Temptations. Това са музикантите, дали ни още в началото My Girl, Ain’t Too Proud To Beg и Get Ready, а след това изразили тревожността си за света днес в психеделичен соул-фънк с песни като Cloud Nine , Papa Was a Rollin’ Stone и Ball of Confusion (That’s What the World Is Today). Междувременно обединяват соул сцената и изявяват приноса на „Мотаун“ със съвместния си проект с Даяна Рос и нейната група „Сюприймз“ през 1969 г.

Любовта на публиката към тях е безмерна и мнозина казват, че в свят без музиката на „Темптейшънс“ не си заслужава да се живее. От края на 80-те досега те са въведени в Рокендрол залата на славата, в Залата на славата на ритъм енд блус музиката, в Залата на славата на вокалните групи; почетени са с „Грами“ за цялостни постижения, като междувременно са спечелили четири златни грамофончета, включително са донесли първото за „Мотаун“ през 1969 г. с албума си Cloud Nine (за най-добро ритъм енд блус изпълнение на група). За тях бе заснет и филм.

През годините групата претърпява много перипетии – част от музикантите загиват при трагични инциденти, други са уволнявани, а днес единствен от първия ден на формацията е Отис Уилямс – автор на една песните в новия албум на групата All The Time. Изданието съдържа още две оригинални песни, една от които със сигурност ще звучи често във връзка с любовни предложения и брачни обети, каквато е традицията – Be My Wife („Стани ми съпруга“). Останалите 7 от общо 10-те песни в албума са кавъри на съвременните законодатели на музикалната сцена – The Weeknd (Earned It от саундтрака към „50 нюанса сиво“), Ед Шийрън (Thinking Out Loud), Сам Смит (Stay with Me). Сред кавърите са и популярни песни на Джон Мейър и Бруно Марс.

Албумът също включва реверанс към наследството на Майкъл Джексън – Remember The Time. Предложението за присъствието й е на ръководството на звукозаписната компания, което вероятно знае, че двамата са били приятели, но надали подозира, че Отис е бил лично поканен от Краля да присъства на записите в студиото на песента от самото начало до края.

Подборът цели отново да напомни, че „Темптейшънс“ са музиканти, които са винаги в първата вълна на актуалната музика. Първоначалната идея на продуцентите е била албумът да е изцяло с кавъри. Отис Уилямс обаче настоява характерът на формацията да се изяви и с оригинални композиции – от там идва миксът, който слушаме днес.

All The Time съдържа първите нови записи на „Темптейшънс“ от 9 години насам. До члена-основател Отис Уилямс са Рон Тайсън, Тери Уийкс, Лари Брагс и Уили Грийн. Посвещението на дългогодишния член на формацията е с думите: „Сега съм на 76 години. Като се обърна назад, осъзнавам, че никога не бих могъл да предположа през какво ще ме преведе животът. Гордея се с постигнатото от „Темптейшънс“ и съм толкова благодарен за всяка възможност, с която сме имали щастието да разполагаме! Музиката ме носи на крилете си. Заедно издигаме гласовете си с любов и с радост от чудесата на живота. Беше ни толкова приятно да запишем All The Time и се надяваме албумът да се хареса на всички“.

Дата на издаване: 4 май 2018 г. от Universal Music