Александър Леков и Николай Карагеоргиев в Motion in Space: „Всеки от нас е Промяната“

Александър Леков и Николай Карагеоргиев в Motion in Space: „Всеки от нас е Промяната“

Албумът Motion in Space на Александър Леков и Николай Карагеоргиев ни поставя в обемна акустична среда, в която сме в свободен контакт с преживявания, мисли и чувства – собствени и споделени. „При правенето на тази музика търсихме определени емоционални състояния и начина, по който можем да ги пресъздадем чрез езика на музиката. Затова пиесите се получиха толкова атмосферни. Идеята бе музиката да е ефирна. Липсата на ударни създава много голямо пространство за мелодично изразяване, което премахва ограниченията на гоненето на ритмични структури.“ – разказва авторът на композициите – басистът Александър Леков.

Неговият музикален партньор – китаристът Николай Карагеоргиев, е в ролята на съ-творяващ. „Неговото съавторство е в подхода към китарата в тези пиеси – той търси определени звуци и атмосфери.“ – описва приноса му Леков. Двамата имат много музикални натрупвания заедно и са добили комфорт в съвместния творческия акт. „Като свирим двамата, има особена интимна атмосфера. Обикновено на сцената сме много хора и си поделяме процеса. Сега усещането е съвсем различно – двама души сме като един – самият ти.“ – описва единодействието в преживяването Николай Карагеориев.

Александър Леков ни дава ключ към заглавието Motion in Space: „Идеята е, че всичко е в движение. Като осъзнаем това, разбираме промяната на все по-дълбоки нива. Винаги всичко е в промяна. Ние сме Промяната.“

Всеки миг е неповторим и всеки от нас подрежда калейдоскопа на Живота в обаятелна красота.

Концертната премиера на Motion in Space на Николай Карагеоргиев и Александър Леков е довечера от 18 до 24 ч. в линеен стрийм на beebopcafe.tv. Входът е с билети, а една пиеса е подарък.