Acoustic Me на Даниела Белчева - фина музика, създадена от чувствителен и мечтателен артист

Acoustic Me на Даниела Белчева - фина музика, създадена от чувствителен и мечтателен артист

Певицата и композитор Даниела Белчева реши да запише своите песни по време на изолацията и така се роди дебютният ѝ албум Acoustic Me. Той включва песни, написани от нея и като мелодии, и като текстове на английски език.

За тях самата Даниела казва, че ги е измислила в дома си „на дивана или на кухненската маса“, докато е била затворена вкъщи по време на кризата, свързана с Ковид-19. Тя споделя, че през тези дни, прекарани в усамотение, е преживяла дълги часове на разговори сама със себе си и отчита този период като време на равносметки, но и време, в което се е осмелила да покани едни от добрите джаз музиканти и да влезе с тях в студио, за да запише собствената си музика. Така редом с нея застава барабанистът Димитър Семов, а на пианото е Йордан Йорданов, който е и автор на аранжиментите. Сред инструменталистите са още Нейко Бодуров, Детелин Йосифов, Диян Димов.

Музиката в албума е фина и по женски обърната към вътрешния свят на един чувствителен и мечтателен артист, какъвто е Даниела. Нейният деликатен и прецизен глас напомня за естетиката на Нора Джоунс и Ева Касиди, а песните й са мелодични и изпипани с лекота. В тях тя пее за „общопознати неща като идеите за „теб и мен“, променящи се във времето, за важното „Сега“, за усещането за безграничност, за красивото „тъжно“. Пиесите в албума Acoustic Me със сигурност разкриват личния музикален стил на Даниела Белчева, а самата тя се е превърнала в разказвач на истории, в които слушателят понякога се припознава.