71-годишната Гледис Найт ни подготвя за първия си танцувален албум от десетилетия насам със сингъла Just a Little

71-годишната Гледис Найт ни подготвя за първия си танцувален албум от десетилетия насам със сингъла Just a Little

На 71-годишна възраст Гледис Найт е в перфектна форма и с ведър младежки дух, разбираме от новия й сингъл Just a Little. Първата си танцувална песен от 20 години насам тя създава заедно с младия творец с псевдонима Авиър (Брандън Смит), когото тя въведе в света на музиката през миналата година. Продуцент е друг ярък изпълнител – S1 (Symbolyc One) – носител на „Грами“ артист, който е името зад големите успехи на такива популярни на съвременната сцена изпълнители като Кание Уест, Бионсе и Джей Зи.

Just a Little е пилотен сингъл към предстоящия албум на Гледис Найт, който ще излезе през следващата година и ще акцентира върху танцувалната музика. „Искахме да се забавляваме. Повечето от досегашните ми сингли бяха балади. Исках да направя песни, на които да танцуваме.“ – обяснява легендата, носителка на седем награди „Грами“. В Just a Little тя изговаря традицията на съвременен музикален език. На основата на електронни семпли в записа се разполагат изсвирени на живо бас (Найджъл Ривърс) и брас (Джариъл Картър свири на тромпет, флюгелхорн и тромбони). Освен автор и вокален аранжор, Авиър е и един от тримата бек вокалисти.

Както можем да очакваме от Гледис Найт, Just a Little изповядва щастието от любовта. На това чувство певицата посвети цялата си десетилетна кариера, изпълнена основно със соул, фънк и джаз, а в последните години – наситена с госпъл музика. През есента на 2014 г. певицата ни представи, също съвместно с Авиър, но още с участието на Кърк Франклин и БиБи Уинанс, албума с религиозна музика Where My Heart Belongs. Част от песните в него тя написа лично. Очакваният догодина нов диск на Гледис Найт ще бъде нейният 12-ти студиен албум. Ангажирана и с активна благотворителна дейност, тази година певицата стана посланик на фондацията „Спасете музиката“.