7 години по-късно: Mind Trips представят от позицията на зрелостта незавършената навремето пиеса My („Мое“)

7 години по-късно: Mind Trips представят от позицията на зрелостта незавършената навремето пиеса My („Мое“)

В продължение на няколко години в началото на новото хилядолетие те бяха символ на българския чилаут. През 2009 г. музикантите от Mind Trips се разделиха, за да се развиват чрез нови проекти. 7 години по-късно те са отново заедно и представят в нова светлина оставеното незавършено тогава. „Новият ни сингъл се явява естествено продължение на историята ни отпреди това. Мисля, че ще се хареса. Слушалите ни преди ще усетят връзката и това, че сме пораснали малко.“ – казва без преднамерена скромност, но и без да подценява израстването Александър в студиото на Джаз ФМ. В ефира ни My („Мое“) направи своята премиера.

Инструменталната пиеса музикантите започват през 2009 г. след завършването на Mr. Tie, вече издали два албума и изнесли десетки концерти. И в този момент решават да спрат, за да изследва всеки от тях музиката в други проекти. Като „далечни и много приятни“ определи спомените от онова време Ясмин и изразява надежда: „Това са приятни спомени за нещо, което сме правили с много любов и желание. Надяваме се сега нещата, които ще чуват от нас слушателите, да ги харесват, както са ги харесвали преди.“ Съвсем не на шега, но с голяма усмивка на лице, добавя: „Надявам се дори и повече!“

В My („Мое“) стегнатият звук, съчетаващ акустични инструменти и електроника, първо предразполага към спокойствие, а след това подканва към богато преживяване. Ясмин създава широк електронен звук, в който винаги проблясва искрата на интересното. Бурян – бас, и Стефан – барабани, държат стабилна ритмична линия, която те въвлича в преживяването. По-интересен света наоколо правят вглъбените фигури на китарата на Александър, разнообразието в перкусиите на Панчо и мечтаещият тромпет на Владо.

My („Мое“) ни връща към онези приятни състояния, когато се усамотяваме, за да премахнем външния шум и да изчистим вътрешните усещания. Какво чувстват самите творци, когато са насаме с музиката? „Аз лично – съвършенство, пълен покой.“ – казва Александър. „Абсолютна чистота и кристалност във всяко едно отношение.“ – добавя Ясмин. Александър взема повод, за да допълни: „Мисля, че ни личи, че сме чисти и искрени в това, което правим. Създавайки авторска музика, човек трябва да е максимално откровен, защото няма как да стане иначе.“ „Чувствам себе си, само себе си.“ – допълва Бурян.

Музикантите от Mind Trips продължават работа по следващи сингли, решени са догодина да издадат албум. А междувременно голяма част от тях ще можем да видим на сцената, обединени в друг проект – водения от Ясмин Electric Pie. На 23 ноември от 20:30 ч. в „София лайв клуб“, както казва Ясмин: „ще предложим на хората едно наистина много приятно пътуване в музиката.“ „Но по-фънки!“ – добавя Бурян.

  • Чрез бутона „Аудио“ можете да чуете новия сингъл на Mind Trips – My („Мое“), както и интервюто на Светослав Николов с Александър, Бурян и Ясмин.