100 % „Инкогнито“ саунд в новия албум Amplified Soul. Групата празнува 35 години от създаването си

100 % „Инкогнито“ саунд в новия албум Amplified Soul. Групата празнува 35 години от създаването си

Жан Пол „Блуи“ Муник създава „Инкогнито“ през 1979 г. Вече 35 години групата е посланик на доброто настроение, като в нейна запазена марка са се превърнали завладяващият микс между джаз, соул, фънк и R&B, впечатляващите вокали, наелектризиращите брас елементи и цялостното усещане за сплотеност и приятелска атмосфера. Формацията празнува с нов албум - Amplified Soul, който обединява най-характерното за саунда на групата.

Amplified Soul е албум, който създателите му сякаш не са искали да свършва – продължителността му е цели 70 минути. „Инкогнито“ демонстрира любов към музиката и неизчерпаема творческа енергия в общо 16-те композиции в проекта. Само две от тях са инструментални, а в останалите звучат гласовете на Тони Момрел, Ванеса Хейнс, Кейти Лион, Карлийн Андерсън, Имаани и др. Лидерът на „Инкогнито“ – Блуи, участва в създаването на всички композиции с изключение на една – Silver Shadow – хит на американската група Atlantic Starr от средата на 80-те години.

Новият албум на „Инкогнито“ е пълен с енергия, настроение и хубави песни с хитово звучене. За Amplified Soul Блуи казва: „Този албум е плод на любовта, подарък за тези, които ни подкрепяха през годините.“  

Дата на издаване: 13 май 2014 г. от Shanachie

  • Amplified Soul на „Инкогнито“ е с премиера в ефира на Джаз ФМ в сряда. Албумът звучи в "Следобедни импровизации" и в новото издание на Singin' & Swingin'.