Звукът на тишината и на джаз музиката – на 25 юли връх Перелик ни посреща с десетото издание на The Sound of Silence

Звукът на тишината и на джаз музиката – на 25 юли връх Перелик ни посреща с десетото издание на The Sound of Silence

Звукът на тишината и на музиката... С артисти от България, Гърция, Сърбия, Турция и Съединените щати след 20 ч. на 25 юли под лятното небе на връх Перелик над Смолян ще се проведе юбилейното издание на традиционния Еко джаз фестивал The Sound of Silence. Край даряващите светлина и топлина огньове тази година ще се състои десетото издание на музикалния празник. Входът, както винаги, е свободен.

Българската сцена ще бъде представена от Dirty Purchase и Vataff Project & Антон Карадимчев. От Гърция идва джаз фюжън китаристът Сакис Закариадес с групата си Soundays. Със смесица от сръбска, циганска, македонска, румънска, молдовска, българска, унгарска, средиземноморска, гръцка и ориенталска музика, интерпретирана с изразните средства на джаза, ще чуем трио „Болкан стрингс“ от Сърбия. Турският флейтист Ерен Кошкунер – възпитаник на консерваториите в Истанбул и Кьолн, идва със своя квартет. Автентичните градски ритми от родината на джаза – САЩ, ще пресъздаде талантливият саксофонист Rebelinx.

За улеснение на публиката, Община Смолян осигурява транспорт до връх Перелик. Автобусите ще потеглят в 17, 18 и 19 ч. от площада пред храм „Св. Висарион Смоленски“, а курсовете от връх Перелик към града ще са в 23, 24 и 1 ч. Цената на билета в едната посока е 4 лв.

  • Джаз ФМ е медиен партньор на Еко джаз фестивала The Sound of Silence. В ефир в следващите дни очаквайте повече подробности за участващите музиканти, както и техни изпълнения.