Звездата на Принс изгря на Алеята на славата на Apollo Theater

Звездата на Принс изгря на Алеята на славата на Apollo Theater

Легендарният Apollo Theater, прочуто място за изява на афроамериканските творци, почете Принс със звезда на Алеята на славата. На церемонията свириха музикантите от групата му The New Power Generation. Мейсио Паркър и Мелиса Морган, която навремето изпя провокативната със сексуалното си съдържание написана от него Do Me Baby, бяха сред участниците в събитието. Сега, в почит към Принс, Мелиса се завърна към тази песен и разказа колко много се е притеснявала да я запише заради очаквания гняв на баща си. Вместо това тя получила от него благословия.

Церемонията по откриването на звездата на Принс на Алеята на славата на Apollo Theater започна с отдаването на почит към жертвите на нападението в Орландо, където в клуб в ранните часове на неделя нападател уби 49 души и рани 53-ма.

Компанията „Дисни“ предостави 1 милион долара на фонда в подкрепа на семействата на загиналите и за подпомагане на пострадалите при най-кървавото масово убийство в историята на Съединените щати. Веднага бе създадена организацията OneOrlando за оказване на помощ на хората в нужда. „Дисни“ обяви предоставянето на 1 милион долара в нейния фонд с думите: „Сърцата ни са разбити от тази трагедия и се надяваме, че ще можем да помогнем на хората от нашата общност, които пострадаха от това действие, лишено от всякакъв разум. В нашата компания работят 74 000 души, за които Орландо е дом.“ Подкрепа за семействата на пострадалите идва от много посоки. Общността създаде и кампания в платформа за публично финансиране, като само за няколко часа чрез нея бяха събрани 3 600 000 долара.

Президентът на Apollo Theater Джонел Прокопи каза: „Как да опишеш Принс? Как да опишеш неговото великолепие, неговата артистичност, неговата уникалност? Принс бе неповторим. Продуктивен. Гениален, рушащ табута, установяващ смели посоки на развитие, новатор. Той е може би най-яркият пример за сбъдването на мечтата на всеки творец – да има свободата да се изразява чрез изкуството, личността му да бъде уважавана, а талантът – ценен.“

Дрес кодът за събитието бе лилаво и маратонки от любимата марка на Принс.

Принс срамежливо отказваше почестите, които мнозина искаха да му окажат. Той дори на два пъти отхвърли идеята името му да бъде увековечено на Алеята на славата на Холивуд. Звезди пред Apollo Theater имат Ела Фицджералд, Джеймс Браун, Майкъл Джексън, а също и Арита Франклин.

Церемонията по откриването на звездата на Принс на Алеята на славата предшестваше годишната пролетна гала на Apollo Theater. Водещ бе Ел Ел Куул Джей, а сред участниците в концерта – култовите O’Jays (на снимката по-горе: фронтменът на прочутата формация Еди Лавърт). На събитието бяха събрани 1 700 000 долара в подкрепа на творческата и обществената дейност на Apollo Theater. Сред младите таланти, на които културният център дава място за изява, е и Лиън Бриджис (на снимката по-долу).

Автор на снимките: Shahar Azran/WireImage. Източник: фейсбук страницата на Apollo Theater.