Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън с концерт в зала „България“ на 14 декември

Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън с концерт в зала „България“ на 14 декември

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт заедно със Софийска филхармония на 14 декември в зала „България“. В програмата са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Концертът в София ще бъде дирижиран от Павел Балев.

Поради заболяване на певеца концертът е отложен за 16 май 2018 г. Билетите важат без презаверка, а към закупилите ги Софийската филхармония отправя специално предложение

Звездата на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Според световната критика Хемпсън е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада както на експертите, така и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му - над 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман.

Томас Хемпсън е носител на „Грами“, многократно е номиниран в категорията „Най-добър оперен звукозапис“, удостоен е с наградата „Жива легенда“ на Конгреса на САЩ. Признанията за талантливия баритон идват от всички краища на света, а сред тях са Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлата „Камерзенгер“ на Виенската опера. Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика „Ехо класик“ и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.

Концертът на Хемпсън на 14 декември в София ще е първата му изява на родна сцена, но не и първа среща с диригента Павел Балев. Той дирижира концертната програма на Томас Хемпсън на световните оперни сцени.

  • Билети за ексклузивния концерт на Томас Хемпсън със Софийска филхармония все още са налични на касата на залата и в мрежата на „Ивентим“, а цените са от 50 до 80 лв.