Звезда на „Ла Скала“ и Метрополитън опера гостува за мащабната продукция „Кармен“ в Пловдив

Звезда на „Ла Скала“ и Метрополитън опера гостува за мащабната продукция „Кармен“ в Пловдив

Оперната прима Анита Рачвелишвили ще огласи Пловдив на 9 ноември. Талантливата грузинка за първи път ще демонстрира вокалната си мощ у нас. Тя пристига на 9 ноември, за да превърне „Колодрума“ в новата сцена на световноизвестната опера от Бизе „Кармен“. Именно тази постановка ще постави началото на серията Opera Gold в „Колодрума“, която всеки месец ще поднася представление от световната сцена.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студентка в консерваторията там прави дебюта си на сцена в ролята на Мадалена („Риголето“) и Олга („Евгений Онегин“). Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в оперния театър „Ла Скала“. През годините гласът ѝ озвучава най-големите музикални зали по света, сред които Метрополитън опера в Ню Йорк, „Дойче опера“ в Берлин, „Карнеги хол“ в Лондон, „Арена ди Верона“ и други. Оперната звезда често е сравнявана с огън на сцената заради жаркото присъствие и страстта, която влага в изпълненията си. Вокалната й дарба в комбинация със завладяващото сценично присъствие отличава младата певица и я превръща в най-огнената Кармен на международно ниво.

В постановката под режисурата на Огнян Драганов участват още: Михаил Шашаберидзе (Дон Хозе), Венцислав Анастасов (Ескамилио) и Йоана Железчева (Микаела). Диригент е Вилиана Вълчева. В спектакъла се включват солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера – Стара Загора, Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.

Спектакълът ще бъде представен в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 ч. Той се реализира благодарение на фондация „Орлин Анастасов” и „Дунав концерт”.

  • Билети се продават в мрежата на Eventim и в билетния център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лв.