Зелена библиотека в центъра на града ни

Зелена библиотека в центъра на града ни

На 26 юли (събота) от 17.00 часа в Княжеската градина зад паметника на Съветската армия до масите за тенис ще се проведе „Зелена библиотека”. Инициативата е на доброволците на Столична библиотека и е продължение на идеята им за четене на открито. В „Зелена библиотека” младежи от европейската доброволческа служба от Латвия, Гърция, Дания, Франция, Испания, Италия и България ще четат свои любими откъси от книги. Присъстващите ще могат да си разменят книги, а най-активните ще получат подаръци и безплатни читателски карти за Столична библиотека.

Събитието е част от кампаниите на Столична библиотека за насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст и популяризиране на доброволчеството и свободното общуване между хората от различни възрасти и националности. Събитието е включено в лятната културна програма на София и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Информацията за културните събития, свързани с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, можете да следите тук.