Запишете с Лейла Хатауей новия й албум

Запишете с Лейла Хатауей новия й албум

След шест студийни албума Лейла Хатауей обяви новия си проект - той ще е концертен, а нейните почитатели ще участват във всички етапи на подготовката му, започвайки с финансирането чрез платформата Pledge Music. Певицата, която преди няколко месеца спечели наградата "Грами" за феноменалното си изпълнение на песента Something в записания също на живо албум Family Dinner - Volume One на Snarky Puppy, използва точно това видео, за да илюстрира обещанието си към слушателите за неповторимо преживяване и наистина великолепен албум. Той ще бъде първият концертен в дискографията й, а като свое вдъхновение тя посочва делото на баща си:

Скъпи мои!

Както мнозина от вас, съм отраснала с най-прекрасната музика, записана на живо, а най-великите песни са в албума на баща ми - Donny Hathaway Live. Музиката е в своята върхова форма, когато е представена като жива, дишаща, пълноценна. Много се гордея с шестте си студийни албума, но винаги съм мечтала да създам записан на живо албум като баща си - да чувствам и да чувам публиката, да уловя разговорите в ноти между музикантите.

Вече изминаха почти 25 г. от началото и най-насетне ще запиша Lalah Hathaway Live! Заповядайте да се включите по наистина специален начин! Ще видите и чуете целия процес по подготовката на албума - от планирането през репетициите, записите и миксирането до фотосесията и дизайна.

По всичко изглежда, че Лейла Хатауей успява с лекота да финансира проекта си чрез платформата Pledge Music. Повечето от най-скъпите обещания на вокалистката са буквално разграбени Най-щедрите - заплатилите 16 000 евро, получават частен концерт, на който Лейла ще почерпи с вино и сирене. За 8 000 евро ще имате концерт вкъщи - глас и пиано, както и правото да изберете репертоара заедно с певицата. За същата сума можете да влезете в ролята на изпълнителен продуцент на новия албум. 4 000 евро ще ви осигурят аранжимент на бек вокалите на ваша песен, в записите на които ще участва самата Лейла. Ако искате тя да напише и да изпее песен специално за вас, трябва да участвате във финансирането на новия й албум с 800 евро. За половината на тази сума с придружител ще слушате концерта, ще имате достъп до артистите извън сцената, а на бисовете ще можете да излезете и да пеете или да свирите на перкусии. Ако имате важен житейски въпрос и искате да чуете мненията на Хатауей - майка ("Тя знае ВСИЧКО", пише певицата) и дъщеря, ще участвате с 240 евро в реализацията на новия албум. 200 евро ще ви дадат възможност за 15-минутен скайп разговор с Лейла. Базовата финансова подкрепа е в размер на 8 евро - и за нея ще получите албума в дигитален вид и ключ за специална секция на сайта на певицата, където тя обещава редовно да разказва за напредъка на подготовката на албума.

Така Лейла Хатауей превърна предстоящия си албум в съвместно начинание заедно с публиката - общуване, което само може да направи резултата по-силен.