Задава се нова звезда на хоризонта – след успеха си в Южна Флорида Луис Аманти се готви за световна кариера

Задава се нова звезда на хоризонта – след успеха си в Южна Флорида Луис Аманти се готви за световна кариера

Луис Аманти е само на 24 години и от известно време любовта му към класическия джаз в комбинация с вокалния му талант и привлекателна външност му спечелиха солиден брой почитатели след неговите изяви в блус и джаз клубовете в South Beach, Маями. Миналата година по случай Деня на Св. Валентин Аманти пусна видеоклип в YouTube, заснет в домашни условия, в който изпълнява прочутата тема на Нат Кинг Коул L-O-V-E. Видеото е гледано от над 1 милион души по цял свят и накара много хора да се влюбят в гласа на певеца. Това не остана незабелязано от музикалните компании и Аманти вече може да се похвали с първия си договор, който наскоро сключи с компанията на Руди Перес Bullseye Productions.

Руди Перес е много успешен китарист, пианист, композитор, аранжор, продуцент и музикален директор. Той е неколкократен носител на награда „Грами“. Работил е с имена като Марк Антъни, Кристина Агилера, Натали Коул, Майкъл Болтън, Хулио Иглесиас, Бионсе и др. Не случайно „Билборд“ определиха Перес като „Продуцент на десетилетието“. За своето ново начинание големият музикант казва: „Луис е изключителен нов артист и аз съм много развълнуван, че ще продуцирам неговия дебютен албум. Оглеждайте се за този свеж млад певец, той е много добър.“ Работата по предстоящия проект ще започне в най-скоро време, а продукцията ще се появи на пазара през есента на следващата година.

Луис Аманти е с италиански и кубински корени. Родителите му и неговите баба и дядо го посвещават от ранна детска възраст в магията на The Great American Songbook, пускайки му изпълнения на Франк Синатра, Тони Бенет, Дийн Мартин. От музикантите от по-новото поколение Аманти харесва Хари Коник джуниър и Майкъл Бубле, но споделя, че не се стреми да прилича на тях. Когато е 14-годишен Луис решава, че иска да превърне любовта си към джаз стандартите в кариера и мечтата му е на път да се осъществи. Една от изявите на Аманти следващата година ще бъде участието му като гост вокалист на Miami International Symphony Orchestra в техния трибют за Франк Синатра на 13 февруари.