За юбилейното си пето издание Гастрономическият фестивал „Премиер“ обявява кулинарен конкурс

За юбилейното си пето издание Гастрономическият фестивал „Премиер“ обявява кулинарен конкурс

Може ли храната да бъде едновременно вкусна и красиво представена? Джаз ФМ радио и Гастрономически фестивал „Премиер“ ви канят да участвате в играта „Опитай това изкуство“. За всички любители на гастрономията, кулинарията и изкуството – изпратете ни рецепта и снимка на ястие, в което са съчетани кулинария и изкуство. Как ще подходите към тази задача е въпрос на въображение. Може да приготвите ястие, което прилича на картина или колаж.

Вложете цялата си кулинарна фантазия, отдайте се на страстта да готвите, превърнете чинията си в платно и създайте шедьовър. Очакваме вашите рецепти и снимки на имейла [email protected] до 30 октомври тази година. Екипът на Гастрономически фестивал „Премиер“ и Джаз ФМ ще обявят победителя на 31 октомври. Наградата е покана за двама за дегустационната вечеря на шеф Цветомир Николов на тема „Азиатска кухня“ на 18 ноември и настаняване в хотел „Премиер“ в Банско – домакин на фестивала „Премиер“.

Важно условие за участие в играта е рецептата да бъде изпълнима, а снимката на ястието да привлича със своята художествена стойност. Гастрономическият фестивал „Премиер“ е едно от най-големите събития в областта на кулинарията в България и се провежда за пети път в хотел „Премиер“ в град Банско. По традиция фестивалът кани шеф готвачи от цял свят, а за дегустационните вечери идват почитатели не само от България. С голям интерес тази година очакваме гурме вечерите, подготвени от международните шеф готвачи Алси Син, Джорди Естеве и Димитриос Пампорис, както и вечерите, чиито домакини ще са българските шеф готвачи Андрей Стоилов, Цветомир Николов и Александър Алексиев.

Стани част от вълнуващото преживяване, като участваш в конкурса „Опитай това изкуство“, създай своето кулинарно произведение и спечели покана за петия Гастрономически фестивал „Премиер“!

На снимката: Цветомир Николов