За четвърти път „Гастрономически фестивал Премиер“ ни среща отблизо с кулинарното изкуство. Програмата включва изискани вечери, дегустация на вино и разнообразни семинари

За четвърти път „Гастрономически фестивал Премиер“ ни среща отблизо с кулинарното изкуство. Програмата включва изискани вечери, дегустация на вино и разнообразни семинари

След безспорния успех на предходните издания на „Гастрономически фестивал Премиер“ за четвърта поредна година през месец ноември петзвездният хотел „Премиер лъкшъри маунтин ризорт“ в Банско ще се превърне в сцена на изтънченото кулинарно изкуство.

Най-добрите шеф-готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на кулинарно пътешествие през невероятни вкусове, съчетаващи традицията и модерното.

От мистерията на манастирската кухня на Атон до модерната японска, през ефирната италианска и традиционната българска кухни - това невероятно апетитно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул. Вечерите, организирани за гостите на събитието - образци на гурме кухнята и в допълнение с фините вина на водещите български компании, презентирани от водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова, ще ни отведат на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни усещания и вкусове.

За професионалните готвачи, които искат да се запознаят с най-модерната и водеща гурме кухня в света, тази година хотел „Премиер лъкшъри маунтин ризорт“ ще бъде домакин на два изключително интересни семинара. Хотел „Премиер“ и Gastronomy Essentials Ltd са подготвили за професионалистите в бранша една уникална програма: шеф-готвач от най-известната кулинарна академия в света Le Cordon Bleu Madrid ще презентира своята „Испанска фюжън кюхня и модерни тапас”, докато през тайните на най-иновативната италианска гурме кухня - бюфет и à la carte, ще бъдете въведени от най-иновативния и многократно награждаван шеф-готвач - Джанфранко Киарини.

Тази година „Гастрономически фестивал Премиер“ се радва на подкрепата на Министерството на туризма на Република България и на партньорство с БАКК („Българска асоциация за кулинарна култура“). Независимо дали сте професионалист от бранша или страстен ценител на хубавата храна и доброто вино от 6 до 22 ноември хотел „Премиер“ ще ви предложи незабравимо кулинарно преживяване.

Повече за фестивалната програма може да прочетете тук.