Всичко за здравословния начин на живот на изложението „Мисия Здраве“ – от 27 до 29 септември в Княжеската градина

Всичко за здравословния начин на живот на изложението „Мисия Здраве“ – от 27 до 29 септември в Княжеската градина

Продукти за здравословния начин на живот и за красотата, срещи с производители, консултации със специалисти, спорт и забавления, а също и много музика – за седми път от 27 до 29 септември в София се провежда изложението „Мисия Здраве“. Шатрите са удобно разположени в Княжеската градина, между двата изхода на метрото на Ректората, а входът е свободен. Организатор е „Български икономически форум“. Джаз ФМ е медиен партньор и музика от нашата програма често ще озвучава площада. „Мисия Здраве“ ни очаква в петък от 12 до 20 ч., в събота от 10 до 20 ч. и в неделя от 10 до 16 ч.

Изложението традиционно ни запознава с най-новите тенденции в здравословния начин на живот. Събитието представя както традиционната медицина, така и множество алтернативни методи и продукти за поддържане на крепко здраве, сияйна красотата и отлична форма. Разнообразна гама продукти в сферата на фармацевтиката, натуралната козметика и био храните ще присъства на щандовете на над 50 изложители, с които можете да се запознаете тук. Част от тях ще осигурят на посетителите дегустации, както и ваучери за пазаруване с намаление.

Посетителите ще могат да се възползват от безплатни прегледи и консултации със здравни специалисти през цялото време на изложението. „Национална пациентска организация“ ще осигури безплатен скрининг за хепатит и диабет, ще извършва изследване на дишането и на заболявания на щитовидната жлеза. Традиционно на изложението ще присъстват и специалисти от МБАЛ „Национална кардиологична болница“, които ще провеждат консултации по сърдечно-съдови проблеми, безплатно измерване на кръвно налягане, както и изследване с електрокардиограма (ЕКГ). В партньорство с Националния център по трансфузионна хематология и тази година ще проведе кръводарителска акция в съботния ден от 10:30 до 15:30 ч.

Богатата спортна програма на събитието включва открити уроци по модерни танци за деца и пораснали, спортни занимания по денс аеробика, йога и кубински танци за двойки. В работилница ще се учим заедно да караме ролери и ролкови кънки. Ще се представят и фитнес центрове, ще има турнир по волейбол в три категории, включително за семейства, а за най-активните в събота сутрин ще се проведе 5 километра бягане в парка.

На музикалната сцена ще видим изпълнения на школи, ще има забавни игри с участието на публиката, ще се проведат викторини и томболи с няколкостотин награди, осигурени от изложителите. В информационни модули ще чуем кратки образователни лекции от специалисти, а изложители ще ни запознаят със своите здравословни продукти и услуги.

Една от новостите, с които ще се запознаем, е телемедицината, съобщи в интервю за Джаз ФМ организаторът Георги Табаков. „Тя дава възможност онлайн да бъдат проследявани различни индикатори, свързани със здравето. Сега правим малка стъпки, но в следващите издания на „Мисия Здраве“ ще застъпим сериозно темата. Новите технологии с бясна скорост навлизат в тази сфера и осигуряват на хора, които се намират в отдалечени райони, лесен достъп до лекар-специалист, който може да им окаже помощ.“

  • И още – от интервюто на Светослав Николов с председателя на „Български икономически форум“, което можете да чуете тук или чрез бутона „Аудио“. Разговор от предаването „Джаз ден“ на 18 септември.