Всички цветове на българската музика в целодневна програма в зала „България“ на 3 март

Всички цветове на българската музика в целодневна програма в зала „България“ на 3 март

Близо 400 изпълнители ще представят многообразието на музиката ни в станалите традиционни срещи, организирани за националния празник от Софийската филхармония. На 3 март на двете сцени на зала „България“ ще има целодневна програма от класика, джаз и поп под наслова „Обичам българската музика“. Входът е срещу дневна карта на цена от 6 лв.

Пред публиката ще се изявят Софийската филхармония, Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Детският филхармоничен хор, Бигбендът на БНР, групата за автентичен фолклор „Бистришките баби и внучки“. Ще са насладим на изпълненията на още хорове – „Гусла“, „Ваня Монева“, „Нуша“. За бъдещето на музиката ни ще узнаем от изпълненията на формации на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Камерните състави „Филхармоника“ и „Бела Воче“ също са сред участниците в програмата. И тази година водещ на събитието е актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин.

Музикалният маратон ще започне в 10 ч. с изпълнения на ученици и студенти от Националното музикално училище и Националната музикална академия. От 19 ч. е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Финал ще поставят солисти от Бигбенда на БНР от 20:30 ч.

Отделните събития ще се проведат на кратки панели. Дневната карта е на цена от 6 лв. и важи за всички концерти. Тя може да се закупи на касата на зала „България“, от Ticketsbg.com и Eventim.bg.