Вокалистката Джил Скот играе Махалия Джаксън в нов биографичен филм за Кралицата на госпъла

Вокалистката Джил Скот играе Махалия Джаксън в нов биографичен филм за Кралицата на госпъла

Американската нео-соул и R&B вокалистка Джил Скот ще играе Махалия Джаксън в нов биографичен филм, нарчен Mahalia!. Той е базиран на романа на Дарлийн Донло Mahalia Jackson и ще бъде продуциран от певицата Куин Латифа и Джейми Фокс, носител на „Оскар“ за ролята си на Рей Чарлс във филма от 2014 г. „Рей“. Екипът е успял да осигурил правата върху музикалния каталог на Махалия. Така той ще бъде използван във филма, разказващ за нейната кариера и ангажираността ѝ в борбата за граждански права.

„Това е изключително важна история за разказване и двамата с Джейми сме развълнувани да работим по проекта и да споделим вдъхновяващото пътешествие на Махалия до превръщането ѝ в Кралица на госпъл музиката.“ – казва Куин Латифа. „Всяка история, свързана с Махалия Джаксън, си заслужава да се гледа. Чувствам се невероятно поласкана от оказаната чест.“ – написа в социалните медии Джил Скот за избора да изпълнява главната роля в Mahalia!. През последните години Скот развива музикалната си кариера паралелно с филмовите си изяви. Тя играе втората съпруга на Джеймс Браун в Get On Up и има водеща роля в сериите на BBC/HBO „Дамска детективска агенция № 1“.

Махалия Джаксън е сочена за една от най-влиятелните госпъл певици в света и неслучайно е определяна като Кралица на госпъла. „Пея музиката на Господ, защото тя ме кара да се чувствам свободна. Тя ми носи надежда. С блуса, когато приключиш, ти продължаваш да изпитваш тъга.“ – казва Махалия.