Вкусовете на София в есенното издание на Sofia Restaurant Week

Вкусовете на София в есенното издание на Sofia Restaurant Week

30 изключителни ресторанта предлагат 60 специални тристепенни менюта само срещу куверт от 25 лв. Това е новото издание на Sofia Restaurant Week. С покана да опознаем кулинарните умения на софийските майстори инициативата ни събира от 10 до 16 септември. Резервации вече се правят на сайта на Sofia Restaurant Week, както и чрез приложенията за „Андроид“ и iOS мобилни устройства.

Българска, европейска, азиатска, екзотична и модерна кухня – сред предложенията на организаторите има изкушение за всеки вкус. Всяка от кулинарните дестинации предоставя избор между два варианта на тристепенно меню срещу куверт от 25 лв. без включени напитки. Девет ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню. Идеята на организаторите е да ни съберат около кулинарното майсторство и многообразие в София. Обектите са подбрани от гурме експертите на Sofia Restaurant Week. Фестивалът се организира от водещите медии за заведения и туризъм – „Ресторант уийк“ ООД и Zavedenia.bg.

Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в „Делвите“. За първи път на фестивала тази есен ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканския Anette и индийския Saffron. Европейската кухня е представена от немския „Фенерите“, гръцкия „Маслината“, италианските La Rocca, „Фокача“ и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso. Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в „Кристал стейк хаус“, Crystal Burger&Steak и „АСКУА“. Руската кухня е представена с ресторант „Арбат“. Авторски менюта предлагат Aubergine, Vacuum, „Щастливото прасе“ и Talents. Винени изкушения и ястия ще откриете в GRAPE CENTRAL и „ВИНО И ТАПАС“. В Sofia Restaurant Week участват и някои от най-добре представилите се ресторанти от предишните издания.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф-готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.

В първите две издания на фестивала участваха повече от 11 000 любители на качествени ресторанти, като много от тях оставиха своята оценка, коментари и препоръки в сайта на инициативата. Sofia Restaurant Week се провежда с подкрепата на METRO, „УниКредит Булбанк“ и Bibendum. Джаз ФМ е медиен партньор.

Платена публикация