Вярваме ли във вълшебствата, сме в състояние да ги създадем. Арт къща „Куклите“ ни кани за участие в конкурса „Виж моя ангел“

Вярваме ли във вълшебствата, сме в състояние да ги създадем. Арт къща „Куклите“ ни кани за участие в конкурса „Виж моя ангел“

Арт къща „Куклите“ отново събира енергия и насочва вниманието ни към вярата в доброто и към спокойствието в закрилата с поредното издание на конкурса „Виж моя ангел“. „Всеки се опитва да намери доброто и хубавата мисъл, за да можем по-леко да преминем през тези изпитания.“ – казва създателят на „Куклите“ Жени Костадинова. Само за седмица от началото на конкурса деца изпратиха рисунки на над 100 ангела.

Заради карантинните мерки тази година конкурсът се провежда само във фейсбук и творбите се изпращат на страницата на Арт къща „Куклите“. Затова и форматът сега е по-широк – вместо изработване на кукла, децата изпращат рисунки, пишат писма, приказки и есета. Така в трудностите намираме повече възможности, а след края на ограниченията очакваме и провеждането на специална изложба в дома на куклите на ул. „Цар Самуил“ № 34 в София. „В техните ангели присъства умиление, доброта, грижа за земята. Дете от Любимец е нарисувало вируса и слънчев ангел, който с любов и светлина го разпръсква.“ – разказва за начина, по който децата осмислят предизвикателствата на ежедневието ни Жени Костадинова.

Достигайки до много хора в социалните мрежи, ангелите от творбите на децата предизвикват усмивка на любов, насочват мислите в положителна посока, вдъхват надежда и вяра. Но и идват с посланието за отговорност. „То е особено силно към нас, възрастните, които сме отговорни пред нашите деца – каква Земя им оставяме, какво бъдеще им подготвяме.“ – коментира Жени Костадинова.

Когато вървяме във вълшебствата, сме в състояние да ги създадем, докосвайки със своите дела като с магическа пръчица света около нас. „Децата мислят за доброто, за ближните, за другите, за Земята. Посланията им са винаги за мир, за здраве, за подкрепа. Те желаят хората да се обичат и да се разбират – в семейството, в училище, на улицата. Призовават ни към повече осмисленост и отговорност. Децата са големи – от тях научаваме толкова много неща, които в бързането в ежедневието забравяме. Но когато погледнем една тяхна прелестна, искряща от любов рисунка, или изработено ангелче, няма как да не се завърнем и да не си дадем сметка, че от децата се учим и трябва да сме много внимателни във всички свои избори, защото стоим с цялата си отговорност пред тях.“ – каза Жени Костадинова.

Конкурсът продължава до 22 април.

  • Интервюто на Светослав Николов със създателя на Арт къща „Куклите“ Жени Костадинова в предаването „Джаз ден“ на 31 март можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Илюстрация към новината: „Ангели на музиката“, Мелиса Мартинова, 12 г., Хасково