Виртуозът на банджото Бела Флек се завръща в България. Този път ще го слушаме в дует със съпругата му Абигейл Уошбърн

Виртуозът на банджото Бела Флек се завръща в България. Този път ще го слушаме в дует със съпругата му Абигейл Уошбърн

Бела Флек се завръща за концерт в България. Ненадминатият виртуоз на банджото, който с изумителна лекота прекрачва жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика, и демонстрира богатия потенциал на инструмента с африкански корени., ще слушаме на 4 ноември в „София лайв клуб“ от 21 ч. Флек, който е носител на 15 награди „Грами“ (включително за „Най-добър модерен джаз албум“ и „Най-добър поп инструментален албум“), винаги смело се е хвърлял в музикални експерименти и сътрудничества, работейки с имена като Дейв Матюс и Чик Къриа.

Този път ще имаме удоволствието да слушаме Бела Флек в дует със съпругата му Абигейл Уошбърн, също изпълнителка на банджо и вокалистка. Според критиката нейният вокален талант е нещо красиво, рядко и очарователно, и определено си струва да се чуе. Цялото шоу е изградено така, че да подчертае гласа й, но ще има и любопитни малки... банджо дуели между двамата. В репертоара им попадат прочути композиции като Oh! Susanna и Shotgun Blues.

Преди Бела Флек и Абигейл Уошбърн на сцената на „София лайв клуб“ ще излязат Лили Друмева и нейната група Lilly of the West. Лили Друмева е певица, автор на песни, основен музикант и създател на най-успешната българска кънтри и блуграс формация Lilly of the West. Друмева е продуцент и издател на девет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Lilly of the West имат престижни награди и първи места от конкурси в Холандия, Франция и САЩ.

Билетите за концерта на Бела Флек и Абигейл Уошбърн са на цена 40 лв. до 28 октомври. В последната седмица (29 октомври – 4 ноемви) те ще струват по 50 лв. Билетите могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg