Вики Алмазиду с майсторски клас, посветен на проф. Милчо Левиев, в НБУ

Вики Алмазиду с майсторски клас, посветен на проф. Милчо Левиев, в НБУ

От 3 до 12 юли в Нов български университет ще се проведе майсторски клас на Вики Алмазиду, посветен на напусналия ни миналата година проф. Милчо Левиев. Двамата дълги години се грижеха за израстването на младите таланти чрез тази платформа в НБУ. Майсторските им класове завършваха с големи концерти, за които неведнъж сме разказвали и с вълнение сме излъчвали по Джаз ФМ.

И тази година Вики Алмазиду ще въвежда участниците в дълбочините на вокалното майсторство в света на поп, джаз и уърлд музиката. Гост-преподавателят Милица Гладнишка ще запознава участниците с темите за поп и джаз пеенето и актьорското майсторство. Прослушването ще се проведе на 2 юли. Кандидатите трябва да подготвят народна или етно песен, джаз стандарт, както и пиеса по избор. В рамките на майсторския клас Вики Алмазиду и Милица Гладнишка ще проведат индивидуални уроци с всеки един от избраните участници.

Последните репетиции от майсторския клас ще бъдат съпроводени с джаз бенд, съставен от известни български музиканти, участвали в предишни майсторски класове на Левиев и Алмазиду, сред които: Велислав Стоянов (тромбон), Юлиан Янев (пиано), Тодор Бакърджиев (тромпет), Виктория Кирилова (бас), Исак Бенбасат (ударни инструменти), Александър Михайлов (саксофон и кавал), Александър Васев (пиано) и други. Заключителният галаконцерт ще бъде на 13 юли от 18 ч. в Нов български университет.

Майсторският клас на Алмазиду и Левиев е създаден от проф. Богдан Богданов, основател на НБУ, и д-р Теорги Текев, изпълнителен директор на университета. През годините е създаден и Фонд, който подкрепя най-добрите участници в майсторските класове.

Повече информация и форма за регистрация ще откриете тук. Джаз ФМ е медиен партньор.

Автор на снимката: Aris Papadopoulos