„Виенска Коледа”: „Виена класик оркестра” свири Моцарт и Щраус, танцуват световни и европейски шампиони

„Виенска Коледа”: „Виена класик оркестра” свири Моцарт и Щраус, танцуват световни и европейски шампиони

Концертите у нас на „Виена класик оркестра” в навечерието на коледните празници ще представят най-красивата музика на Моцарт и Щраус, а също и абсолютни световни и европейски шампиони по танци за тази година. Диригент на спектакъла „Виенска Коледа” е Даниел Каваца от Аржентина. Концертите са със специалното участие на сопраното Юдит Халаз. Оркестрантите са членове на Виенската филхармония и на други престижни състави от целия свят. Танцьорите са абсолютни световни и европейски шампиони по „денс модерн” и „нео класика” за 2014 г. Те обаче ще се върнат и назад във времето с балетна закачка от епохата на Моцарт, а също така и ще представят валс по музика на Щраус с бални тоалети.

Музикантите от „Виена класик оркестра” са свирили в „Щатсопер” във Виена, „Олимпия” в Париж и „Роял Албърт хол” в Лондон, както и в най-изящните концертни зали в повече от 30 страни. Те ще изнесат концерти в няколко български града, представени от „Арт бг” – освен събитието на 13 декември в Зала 1 на НДК, срещи с празничната музика на оркестъра ще има и в Пловдив (14 декември, Концертна зала на Площад централен), Бургас (15 декември, Държавна опера), Варна (16 декември, Фестивален комплекс) и Добрич (17 декември, Концертна зала). Началният час е 20, а в Добрич концертите са два – спектакъл ще има и по-рано вечерта – от 18 ч. Публиката в Русе и във Велико Търново вече чу изпълненията на оркестъра и видя танците на шампионите в началото на месеца.

Билети се продават на касите в билетния център на НДК, Държавна опера – Бургас, Фестивален комплекс – Варна, Концертна зала – Добрич, пред Община Пловдив, в „Офис уан”, „Пикадили”, бензиностанциите OMV и онлайн в мрежата на Eventim.bg.