Vienna Mozart Orchestra с грандиозен концерт в София през декември

Vienna Mozart Orchestra с грандиозен концерт в София през декември

На 10 декември в Зала 1 на НДК концерт ще изнесе прочутият по цял свят със своята виртуозност Vienna Mozart Orchestra, който идва по покана на „Продуцентска компания АРТ БГ“. Оркестърът пристига у нас с диригент Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти „Син Дунав“ за 2011 г., както и на Трета награда на 7-то издание на престижния Международен конкурс за диригенти  „Луиджи Манчинели“ 2016 година.

Vienna Mozart Orchestra ще излезе пред българската публика в пълния си състав, включващ 30 музиканти, селектирани от най-добрите оркестри в австрийската столица. Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера.

С над 2 милиона зрители по цял свят Vienna Mozart Orchestra е уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност (от създаването си през 1986 г. до днес) оркестърът се отличава като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

В програмата на Vienna Mozart Orchestra са заложени както класически практики на емблематични музикални академии от края на XVIII век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети. Изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапя публиката в магическото време на барокова Виена.

Билети за концерта на Vienna Mozart Orchestra могат да бъдат открити онлайн в мрежата на „Ивентим“ на цени от 40 до 100 лв., както и на място в Билетен център НДК.

Повече информация за събитието може да откриете тук.