Vienna Classic Orchestra ни пренасят в коледната атмосфера на Виена с концерт на 8 декември в Зала 1 на НДК

Vienna Classic Orchestra ни пренасят в коледната атмосфера на Виена с концерт на 8 декември в Зала 1 на НДК

Събрал в едно най-виртуозните симфоници на австрийската столица, с концерт в Зала 1 на НДК Vienna Classic Orchestra открива коледната програма на продуцентска компания „АРТ БГ“. Джаз ФМ е медиен партньор на събитието на 8 декември от 20 ч.

Дни преди най-светлия християнски празник и точно в неговата атмосфера, вечните шедьоври на виенската симфонична класика ще оживеят в сърцето на София и ще зарадват многобройните фенове на класическата музика в града. В непредставян до този момент пищен коледен спектакъл концертмайсторите на световноизвестния Vienna Classic Orchestra ще съберат в една програма най-обичаните образци на многолетна музикална традиция.

Vienna Classic Orchestra е основан през 1998 г., когато най-значимите солисти на няколко класически формации във Виена решават да поставят началото на най-елитния, първокласен оркестър, който да очарова с виртуозните си изпълнения публиката по целия свят. Една от смайващите черти на оркестъра е неговата гъвкавост – в зависимост от програмата, която изпълнява, той променя броя на на музикантите от струнен квартет през камерен състав до мащабен симфоничен оркестър.

Както личи от името му, във всеки тон и всеки детайл на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си в австрийската столица и всички те работят в бароковия град с най-големите местни оркестри в продължение на много години. Там те се срещат за първи път и изграждат една особена спойка, носеща неподражаемия дух на Виена.

Продължителните разработки по произведенията на най-големите композитори на виенската класика дава основание оркестърът да бъде озаглавен на този величествен период на музикален възход, отдавайки почит към Щраус, Ланер и Шуберт. Тази несравнима атмосфера на най-висша наслада от шедьоврите, оценявани високо от някогашната виенска монархия, ще потопи зрителите в зала 1 на НДК в един аристократичен празник на сетивата, който дълго ще помнят.

  • Чрез бутона „Аудио“ можете да чуете интервюто на Радостина Узунова от Класик ФМ с артистичния директор на Vienna Classic Orchestra Ернст Лестер и с Франц Кюник – мениджър на оркестъра.

В коледната програма на продуцентска компания „Арт БГ“ на 9 декември отново в Зала 1 на НДК гледаме спектакъла „Лебедово езеро“ на Руския държавен балет на лед „Санкт Петербург“.