Веско Пантелеев-Ешкенази се срещна с ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Royal Classics дарява на училището 30 лъка за цигулка

Веско Пантелеев-Ешкенази се срещна с ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Royal Classics дарява на училището 30 лъка за цигулка

В един от най-големите класически концерти в България тази година – Royal Classics, на 8 май в Зала 1 на НДК ще чуем гениалния цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази и Концертгебау камерен оркестър – Холандия. По време на поредната си кратка визита в България музикантът се срещна с ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, където се е обучавал както самият той, така и младaта цигуларка Вилияна Бобева, която ще бъде представена в концерта.

По време на посещението в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ един от партньорите на концерта – TNT България, подари 30 билета на малките ученици, които ще станат част от едно голямо музикално преживяване. „За нас е чест да сме част от това музикално събитие и пожелаваме на всички ученици от НМУ да постигнат и надминат успехите на Веско.“ – каза директорът Иван Василев. За своите възпитаници Милка Митева – директор на училището, посочи: „Веско е не само професионалист, но и човек, който умее да заразява с позитивното си поведение и любовта към музиката. За децата тази среща е свързана не само с хубав подарък, но и с личния контакт с музикант, чиито умения се надяват да достигнат един ден!“.

Под името Royal Classics, на Музикалното училище ще бъдат дарени 30 лъка за цигулка от Риц Ивата – утвърден лютиер в Амстердам, който поддържа инструментите на музикантите от Кралския концертгебау оркестър.

Концертът Royal Classics е под патронажа на Н.Пр. Том ван Оорсхот – посланик на Кралство Нидерландия в България.

Концертът се осъществява с любезното съдействие на ING Bank, Посолството на Кралство Нидерландия, „Аурубис България“, „Софарма“ АД, TNT България, „Загорка“ и HP.

Билетите се предлагат на цени от 30 лв., 40 лв., 50 лв., 60 лв., 80лв. и 100 лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на Ticketportal.bg, в Билетния център на НДК, магазини Office 1, книжарници Booktrading, Greenwich и „Бард“, на касата на зала „Арена Армеец“, в магазини „На тъмно“.