Велека Цанкова и приятели в коледен концерт довечера в „Книгата“

Велека Цанкова и приятели в коледен концерт довечера в „Книгата“

12 коледни класики, превърнали се в джаз стандарти, ще чуем в концерта Christmas Edition на Велека Цанкова и приятели тази вечер в „Книгата“. С нея на сцената ще са Иван Йорданов – саксофон, Михаил Дончев – пиано, Светлин Стайков – контрабас, и Исак Бенбасат – ударни.

„Много приятно се получиха нещата. Винаги съм имала желанието да участвам в коледна забава. Слънчевото настроение на тези песни много ме радва. Заедно с момчетата с много ентусиазъм подготвихме този проект.” – каза в студиото ни Велека Цанкова. Пианистът Михаил Дончев разказа за подхода – личен поглед към песните, но запазване на тяхното уютно и спокойно звучене. It's the Мost Wonderful Тime of the Year, Rockin’ Аround the Christmas Тree, Frosty the Snowman са сред заглавията, които ще чуем.

Като изключително вдъхновяваща, с много вълнения и приключения, описа изминаващата година Велека Цанкова. „Човек трябва постоянно да се стреми нещата да стават по-добре и винаги може и още.” – каза тя, чувствайки се щастлива и удовлетворена от постигнатото през 2019 г. Към него тя ще се връща през цялата следваща година, защото още на 1 януари ще отвори кутията, в която е поставяла листчета с хубавите преживявания от изминалите месеци. Мишо Дончев каза, че се чувства удовлетворен, щастлив и изпълнен с уроци, като се надява 2020 г. да умножи всичко това поне по пет.

  • Интервюто на Светослав Николов с Велека Цанкова и Михаил Дончев можете да чуете чрез бутона „Аудио“.