Вечна младост в аренби музиката: Кралицата на соул музиката постави рекорди с Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics

Вечна младост в аренби музиката: Кралицата на соул музиката постави рекорди с Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics

Новият албум на Арита Франклин е нейното най-силно представяне от 1985 г. насам. Той дебютира под номер 3 в класацията на „Билборд” за аренби албуми и под номер 13 в Топ 200. Така Sings the Great Diva Classics постигна успеха на Who’s Zoomin’ Who от средата на 80-те, но също така и отбеляза рекорд – това е най-добрият й дебют в класацията Топ 200, като надмина A Rose Is Still a Rose от 1998 г.

И още едно върхово постижение – новият албум на Арита Франклин е нейният най-добре продаващ се. Само за първата му седмица на пазара почитатели изкупиха 23 000 бройки. На по-голямо търсене се радваше само албумът й So Damn Happy през 2003 г. – той постигна комерсиалния резултат от 27 000 бройки, но едва в третата седмица след премиерата си.

И макар Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics да не ни възхити с художествени достойнства, критиката в Съединените щати е еднозначна в своята оценка – Кралицата знае как да постигне касов успех, който в продължение на две десетилетия й убягваше.