Васил Петров пее песните на Франк Синатра с Амалия Ненова, Ангел Заберски, Кирил Пелтеков, Венко Кръстев и Деян Драгиев в обновения Culture Beat Club

Васил Петров пее песните на Франк Синатра с Амалия Ненова, Ангел Заберски, Кирил Пелтеков, Венко Кръстев и Деян Драгиев в обновения Culture Beat Club

Песни, направени популярни от Франк Синатра, ще звучат в изпълненията на Васил Петров и Амалия Ненова (вокали), Ангел Заберски (пиано), Кирил Пелтеков – Стемли (китара), Венко Кръстев (бас) и Деян Драгиев – Даката (ударни). Събитието е на 19 март в обновеното пространство на Culture Beat Club (НДК, бул. „България“ №1), който е вече с нов мениджмънт и дава силна заявка за ярко присъствие на софийската джаз сцена. Събитието, което се провежда под наслова Jazz It Up, е част от новата концепция на CODE: и Culture Beat Club всеки месец да представят по-различен поглед към джаза с музикални вечери, посветени на култови артисти. Джаз ФМ е медиен партньор.

Партньорството между парти лейбъла CODE: и бутиковия Culture Beat Club дава началото на нова поредица събития, под името Studio 54. Всеки четвъртък на клубната сцена ще бъдат представяни талантливи артисти и музикални вечери в почит към изпълнителите, свързали имената си с едноименния култов нюйоркски клуб. „В Studio 54 се зараждат диско и фънк музиката. Той дава пространство на хората да бъдат по-освободени и разкрепостени.” – посочи в интервю за Джаз ФМ Cvetelin Ivanov PJ, който е продуцент на парти лейбъла CODE:. От компанията и от Culture Beat Club обещават вечери на големи артисти, като Дона Самър, Майкъл Джексън, Блонди, „Би джийс”, Джеймс Браун и много други. Един четвъртък месечно ще е посветен на икони от джаз музиката. „Искаме да предоставим на публиката свобода и уют, на които можем да се насладим чрез джаз музиката, защото тя е хармония, свобода и любов.” – каза още по Джаз ФМ Цветелин Иванов.

С топлия си глас и уютна близост с публиката Васил Петров още от началото на кариерата си е сравняван с незабравимия Синатра. Музикалното посвещение към големия певец е в годината, когато отбелязваме век от рождението му. И Амелия Ненова е добре позната на меломаните, най-вече с изявите си с Dirty Purchase и с дългогодишната си работа с Робин Гиб от Bee Gees. А на баса застава познатият ни от Babyface Clan, Panican Whyasker, Wickeda и Phuture Shock Венко Кръстев.

След като джаз музикантите ни представят мелодии, като Fly Me to the Moon, New York, New York, Strangers in the Night, You're Sensational, I've Got You Under My Skin, във втората част на вечерта танцувална музика от 80-те ще пуска DJ Emо a.k.a EK.

Билетът за вход е на цена от 10 лв.

За допълнителна информация: фейсбук страницата на събитието.