Васил Петров отново ни пренася в Лас Вегас от 60-те в Sinatra: Vegas 2 тази вечер от 20 ч. в Зала 1 на НДК

Васил Петров отново ни пренася в Лас Вегас от 60-те в Sinatra: Vegas 2 тази вечер от 20 ч. в Зала 1 на НДК

Красиво е това, което се случва на сцената, и важно това, което отеква в душите, в поредицата от спектакли, в които вокалистът Васил Петров и продуцентът Маргарита Тошева ни отвеждат в атмосферата на Лас Вегас през 60-те. Чрез шоуто на сцената на Зала 1 на НДК възприемаме забавлението в чистата му форма – не като бягство от действителността, а като възможност да се отдалечим от проблемите, да съберем сили и, така подготвени, да се справим с предизвикателствата в живота. Хубавата музика и пищните танци ще създадат у нас духовната нагласа да постигнем щастието.

„Забавлението в изявите на Франк Синатра в Лас Вегас е свързано с изкуството – то те разтоварва и възвисява духовно, доближава те до Бога.“ – казва Васил Петров. След първото представяне на спектакъла миналата година, тази вечер от 20 ч. ще се насладим на продължението отново на сцената на Зала 1 на НДК. Sinatra: Vegas 2 ни очаква със суинг, джаз и боса нова, танци и гост-участници. Джаз ФМ е медиен партньор.

На сцената отново ще бъде специалният гост от Мисисипи Брус Джонсън, а дуетни партньори на Васил Петров ще са още Михаела Филева, Орлин Павлов и малката Валерия Стоянова. Ще акомпанира All Stars бигбенд, дирижиран от Антони Дончев. Кордебалетът от 12 балерини ще излезе с нови костюми с естествени щраусови пера и с модерни фракове. „Трябва да е пищен спектакълът!“ – обобщава Васил Петров. За визията на балета се грижи Кремена Халваджиян, режисьори са Румен Григоров и Алекс Борназ, а хореограф е Александра Енева.

В Sinatra: Vegas 2 звучат всички най-любими песни от първото издание на програмата, включени са и много нови. В също нов елемент Васил Петров, Брус Джонсън и Орлин Павлов се събират в диалог и шеги като на джемсешън. Това пресъздава типичната атмосфера в Лас Вегас през 60-те, което е директна препратка към прочутия Rat Pack на Дийн Мартин, Франк Синатра и Сами Дейвис джуниър. „Целта ни е хората да се потопят плътно в атмосферата на епохата, когато се е създавал шоу бизнесът.“ – посочва Васил Петров. Спектакълът отбелязва 120 год. от рождението на Джордж Гершуин и 20 год. от смъртта на Франк Синатра.

Началото тази година ще е още по-зрелищно – ако в първото му издание Васко ни въведе чрез филм, в който слиза от луксозен автомобил, във второто той се издига в небето над София отново с музикална тема от екшън филм.

Защо двамата творци очакват това събитие с такова нетърпение: „Има много какво още да покажем на публиката от тази тема.“ – казва Васил Петров, а Маргарита Тошева добавя: „Да преживеем отново това усещане и да доставим удоволствие на публиката.“

Това усещане преди година изпълни сетивата ни!

  • Интервюто на Светослав Николов с Васил Петров и Маргарита Тошева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.