Васил Петров и Ангел Заберски с бутиков концерт по случай Международния ден на джаза. На 30 април вокалистът празнува и рождения си ден

Васил Петров и Ангел Заберски с бутиков концерт по случай Международния ден на джаза. На 30 април вокалистът празнува и рождения си ден

За първи път Пловдив ще бъде домакин на бутиков концерт на Васил Петров и Ангел Заберски по случай Международния ден на джаза. Събитието ще се проведе на 30 април от 20:30 ч. в нощния бар на „Новотел Пловдив“. Двамата известни български музиканти ще ни предложат селекция от пиеси, разкриващи богатството на джаз музиката. Дуото ще изпълни класически теми като: A Foggy Day, The Shadow of Your Smile, I’ve Got You Under My Skin, Strangers in the Night, My Way, New York, New York и др.

Освен Международния ден на джаза, на 30 април ще отбележим рождения ден на Васил Петров, който ще празнува своя личен празник в компанията на почитателите си. Проектът на Васил Петров и Ангел Заберски е подготвен специално за двойния повод и ще бъде представен единствено на този ден.

На 30 април 2015 г. ще празнуваме Международния ден на джаза за четвърти път. Това събитие, което се провежда по идея на големия пианист Хърби Хенкок, има за цел да ознаменува приноса на любимата ни музика към разпространяването на идеята за свободата и цели да насърчи междукултурния диалог. Международният ден на джаза се провежда под егидата на световната организация за културното наследство ЮНЕСКО, на която музикантът е посланик на добра воля.

Повече информация за концерта ще откриете на официалната фейсбук страница на Васил Петров.

На 30 април музикантът ще гостува в ефира на Джаз ФМ.

На снимката: коледния концерт на Васил Петров. Автор: Ангел Ненов.