Васил Петров и Ангел Заберски представят новата си концертна програма Rain in my Heart

Васил Петров и Ангел Заберски представят новата си концертна програма Rain in my Heart

Rain in my Heart – така се нарича новата концертна програма на Васил Петров и Ангел Заберски младши, която те ще представят тази вечер в Sofia Live Club от 21 ч. Вчера вокалистът беше гост в студиото на Джаз ФМ, за да разкаже повече за програмата, определяйки я като „нестандартна“. „Аз отдавна посягах малко неловко и леко със страх към част от тези песни, които ще изпълним, защото откровено мога да кажа, че това са едни не толкова популярни джаз стандарти и евъргрийни, към които съм се стремил през годините, само че не ми е достигала смелост, понеже те имат и съответните интонационни проблеми. Повечето от тях са трудни за интерпретация. Но пък като ги овладееш, вече ти доставят голямо удоволствие. И така най накрая се реших.“ – споделя Васил Петров.

В селекцията за концерта попадат теми като My One and Only Love, Just the Way You Are, Besame Mucho, Caravan, но и инструменталната пиеса на Лайнъл Хемптън Midnight Sun, за която по-късно Джони Мърсър пише текст. Към края на програмата ще чуем песента Rain in my Heart, която навремето Франк Синатра включва в репертоара си.

По време на концерта Васко Петров и Ачо Заберски ще изкажат почит към вече покойните музиканти Ал Жеро и Васил Пармаков. Трибютът за Ал Жеро ще включва комбинация от прочутата композиция на Чък Къриа Spain и Aranjuez на Хоакин Родриго. В памет на Васил Пармаков ще бъде версията на красивата балада „Подслон в дъжда“, която се превръща в „Хит на годината“ през 1994 г. За големия български пианист Васил Петров казва: „Всички имат респект към него в най-добрия смисъл на думата и всички го уважават като личност, не само като композитор и пианист. Повечето музиканти, които са работили с него, знаят какво представлява той като музикант, познават именно тази негова непосредственост, която граничи с таланта на големия музикант.“

Васил Петров и Ангел Заберски работят вече от доста години заедно и според Васил отношенията им са на достатъчно задълбочено ниво. Идеята за новата им концертна програма е за симбиоза между двамата, а не просто да станем свидетели на пианист, който акомпанира на вокалист. „Идеята е да бъдем като дует.“ – така Васил Петров обобщава връзката между двамата на сцената.

Разговора на Таня Иванова с Васил Петров от вчера в студиото на Джаз ФМ може да чуете чрез бутона „Аудио“.