В очакване на шестото издание на фестивала A to jazZ

В очакване на шестото издание на фестивала A to jazZ

Фестивалът, който няколко поредни години радва столичани и придава неподправен чар на лятна София, се завръща. А to jazZ отново ще приобщи българските меломани чрез магията на джаза от 1 до 3 юли. Мястото на срещата е слънчевият и зелен Южен парк 2, а шестото издание обещава вдъхновяваща селекция от музиканти.

Изключителният интерес и рекордна посещаемост миналата година на A to jazZ го преврънаха в едно от най-чаканите музикални събития в София. Положителната енергия, която изпълва въздуха, шарената публика, качественият подбор на артисти и споделеното щастие от музиката оправдават всеки ден очакване до 1 юли, когато ще се срещнем отново. Вълшебството на джаза ще ни държи в омая в продължение на три дни, а организаторите обещават страхотна програма, съставена от най-големите американски и български джазмени, които ще превърнат първите дни на юли в своебразен музикален празник. Събитието обещава още много допълнителни активности, които ще допринесат за още по-богатото и наситено изживяване през трите фестивални дни.

Още от създаването си фестивалът се реализира благодарение на изключителната подкрепа на фондация „Америка за България” и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

Подробности за програмата, хедлайнерите и българското участие на А to jazZ oчаквайте съвсем скоро. А дотогава следете официалната фейсбук страница и сайта на фестивала.