В ново предаване по Jazz FM ще слушаме албуми в компанията на техните създатели

В ново предаване по Jazz FM ще слушаме албуми в компанията на техните създатели

Jazz FM започва ново предаване, чрез което ще позволи на своите слушатели да вникнат в още по-голяма дълбочина в музиката на своите любими музиканти. „За албумите от техните създатели“ ще се излъчва в сряда от 19 ч. и с повторение в събота от 14 ч. Предаването развива линията на проекта „Джаз истории“ за описване на историята на българския джаз чрез разказите на неговите създатели. В него ще проследяваме най-новото на музикалната ни сцена и ще разкриваме традицията, на която то стъпва.

„За албумите от техните създатели“ ще описва подробно образа на музикантите като личности и творци. Те ще споделят за преживяванията и вълненията си, които са в основата на тяхната музика и ще разкриват изразните средства, чрез които постигат силата на своето въздействие. Ще слушаме албумите песен по песен, всяка от тях представена от главната фигура в албума. Така наши водачи в музиката ще бъдат самите ѝ създатели.

Първи гост в предаването ще бъде Вили Стоянов, който ще ни въведе в атмосферата и музиката на новия си албум „Онзи вятър от първата среща“. Ще научим важни истории, които са съпътствали създаването на някои от големите български класики, написани от бележития Йосиф Цанков. Десетте пиеси в албума са подбрани от внука му Вили Стоянов и от автора на аранжиментите Михаил Йосифов.

Идната седмица „За албумите от техните създатели“ продължава с гостуването на Живко Петров за новия проект на неговото трио JP3. Така стъпка по стъпка през следващите години ще продължим да описваме българското музикално наследство и ще разказваме за най-новото, което се случва на сцената, за да дадем на слушателите този поглед към музиката отвътре, който още по-дълбоко ще ни въвлече в любимото ни изкуството.