В края на тази седмица A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София

В края на тази седмица A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София

И през този юли столицата ще бъде домакин на серия от качествени джаз събития. Седемте специални концерта от поредицата A to JazZ Concerts ще зарадват всички фенове на музиката на живо в три уикенда с някои от най-добрите български изпълнители. Вълнуващите срещи предстоят на лятната сцена на НДК – „Платформа А6“. Музикалното пътешествие започва на 3 юли с Белослава, продължава на 4 юли с Ангел Заберски квартет и на 5 юли с Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. Началото е в 20 ч., а мястото е съобразено с всички предпазни мерки, включващи необходимата дистанция, както и специална дезинфекцираща кабина с озон.

Екипът на A to JazZ обединява усилия със Столична община и Национален дворец на културата в желанието си да подкрепи българските артисти в настоящата нелека ситуация. Седемте събития са с ограничен капацитет, а всеки закупен билет е пряка подкрепа както за бъдещето на самия фестивал A to JazZ, който тази година понесе сериозен удар, така и за музикантите, чиято работа е силно ощетена през последните месеци. Билетите вече са в продажба в EpayGo.

Трети юли (петък) е отреден за ударно начало на A to JazZ Concerts с един различен фънки прочит на музиката на Белослава през последните две десетилетия. Нейни спътници ще са Антони Рикев, Радослав Славчев, Николай Данев, Елена Кокорска и Денис Попстоев. Те ще представят и част от новия пети студиен албум на певицата.

На 4 юли (събота) ще се насладим на завладяващите изпълнения на Ангел Заберски квартет, съставен от Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на публиката както заедно, така и със своите индивидуални изяви, обхващащи цялата палитра на джаз музиката. За първи път на живо след онлайн премиерата ще можем да чуем новия им албум с авторска музика Zaberski vs Yossifov.

В неделния ден на 5 юли Теодосий Спасов и Влатко Стефановски ще срещнат публиката със своето изкуство, което излиза извън границите зоната на комфорт, за да се превърне в едно истинско приключение на двама приятели, разказващо истории от Балканите.

В следващите седмици програмата на A to JazZ Concerts продължава, както следва:

10.07 – Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет
11.07 – Христо Йоцов - Jazz Cats
12.07 – Двоен концерт на Мирослав Иванов и Деси Андонова с The Visual Madmen
24.07 – Хилда Казасян - „Да послушаме кино“

Събитията от A to JazZ Concerts са част от Културния календар на Столична община, билетите за седемте концерта са достъпни тук. За повече информация може да следите сайта atojazz.bg и официалната фейсбук страница на A to JazZ Festival.

На снимката: Ангел Заберски квартет