Уловени мигове от

Уловени мигове от "Тоталното световно турне" на Джос Стоун, кои от любимите ни артисти може да слушаме този месец на iTunes Festival и кой се появи неочаквано на концерт на Чик Къриа

Така нареченото "Тотално световно турне" на Джос Стоун продължава с пълна сила. Освен обичайните спирки на артисти от нейния ранг Джос посещава и места, които много от колегите й пренебрегват по една или друга причина. Следващите изяви на певицата са в САЩ и Канада. Чрез бутона "Галерия" в долния ляв ъгъл на водещата снимка към публикацията можете да разгледате уловени мигове от изявите на Стоун в Германия и Колумбия.

Този месец в Лондон на историческата сцена Roundhouse се провежда iTunes Festival, който благодарение на новите технологии достига до публиката по цял свят. Събитието, което събира някои от най-големите имена в музиката днес, включва общо 30 концерта. Сред участниците във фестивала са джаз звездите Тони Бенет и Грегъри Портър. Бенет ще пее на 6 септември, а Портър на 17-ти този месец. Всеки от концертите може да се гледа безплатно в iTunes или Apple TV. Подробности ще откриете тук. "Моята изява в #itunesfestival през 2010 г. промени кариерата ми." - казва Тони Бенет дни преди тазгодишния си концерт и обяснява: "Да пея пред млада аудитория и това да се излъчва по цял свят е невероятно за мен. iTunes Festival позволи моята музика да достигне до изцяло нова публика и съм много развълнуван от поканата да изнеса концерт и тази година." Другите артисти на Джаз ФМ, които ще участват в iTunes Festival, са Паоло Нутини (13 септември) и Мери Джей Блайдж (25 септември).

На 17 август легендарният пианист Чик Къриа, който свиреше в Catalina Jazz Club в Лос Анджелис, изненада публиката, представяйки своя неочакван гост - Стиви Уондър. Двамата изпълниха класиката на Стиви Pastime Paradise и известната композиция на Чик - Spain. Тук можете да гледате запис от изпълнението.