Три виртуозни трио състава от три страни ще свирят на второто издание на „Орбелус ритъм и вино“ следващия уикенд

Три виртуозни трио състава от три страни ще свирят на второто издание на „Орбелус ритъм и вино“ следващия уикенд

Изкуството, виното и природата на България и съседните Гърция и Република Македония отново ще ни съберат на първия по рода си балкански пролетен фестивал. „Орбелус ритъм и вино“ ни кани за втора година на 12 и 13 май, а в музикалната програма са формациите на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Танос Ставридис. Концертът е на 12 май от 18 ч. пред винарската изба „Орбелус“, а в неделния ден от 10 до 15 ч. можем да посетим избата, да участваме в дегустации или да си направим пикник сред лозята. Партньори в организирането на събитието са Община Петрич и Джаз ФМ.

„Орбелус ритъм & вино“: музика и вино за връзката ни с природата и доброто съседство

Най-прочутите етноджаз изпълнители на България, Република Македония и Гърция ще ни срещнат със своята музика на този празник на приятелството. На преден план в трите трио състава са три различни инструмента – кавала на Теодосий Спасов, китарата на Влатко Стефановски и акордеона на Танос Ставридис. Част от преживяването ще бъде докосване до различни уникални вина, произведени от местни сортове – Мелник 55 (ранна мелнишка лоза) от първата био сертифицирана изба у нас „Орбелус“, негоска от био лозята на гръцката изба „Хадживаритис“ и вранец (превежда се като „черен жребец“) от македонската „Стоби“, която притежава около 1/3 от всички насаждения в Република Македония.

  • Билетът за концертите е на цена от 15 лв., като е осигурен транспорт между Сандански, Рожен, Мелник и Петрич и мястото на събитието – избата-бъчва на „Орбелус“ в с. Кромидово. Всички вина и храни ще могат да бъдат закупувани на място. Организаторите започват да посрещат гости на 12 май след 16 ч.