Три великолепни певици със съвместни концерти в Европа: Лиз Райт, Анджелик Киджо и Сесил Маклорин Салвант. Лиз Райт гостува за първи път в България

Три великолепни певици със съвместни концерти в Европа: Лиз Райт, Анджелик Киджо и Сесил Маклорин Салвант. Лиз Райт гостува за първи път в България

През месец юли четири европейски града ще бъдат домакини на концертите Sing The Truth, които обединяват талантите на три изключителни вокалистки - Лиз Райт, Анджелик Киджо и Сесил Маклорин Салвант. Музикален директор на програмата е носителката на „Грами“ Тери Лин Карингтън. Първият концерт от поредицата е на 4 юли на Rudolstadt-Festival в Рудолщат, Германия. На 6 юли певиците ще гостуват на Kongsberg Jazzfestival в Конгсберг, Норвегия. Ден след това ще имат изява заедно с Polish Radio National Symphony Orchestra в Катовице, Полша, а заключителното събитие е на 9 юли на jazzopen stuttgart в Щутгарт, Германия. В информацията за концертите от турнето Sing The Truth се посочва, че трите певици изпълняват репертоар, зареден със сила и любов, че по време на концертите никой няма да остане недокоснат от музиката, никой няма да си тръгне без да се почувства обичан или без да бъде удостоен с щедра порция радост.

След финала на това турне Лиз Райт остава в Европа, за да вземе участие в един от най-престижните джаз фестивали на Стария континент – North Sea Jazz (13 юли), а на 16 юли я посрещаме за първи път в България. Тя ще пее с Оркестъра на Държавна опера Пловдив на сцената на Античния театър. Диригент на концерта Jazz Symphony ще бъде Константин Добройков. Събитието е част от фестивалната платформа Opera Open и се провежда със съдействието на „Пловдив джаз фест“. Джаз ФМ е медиен партньор.

„Музиката на Лиз Райт е силно свързана с живота, разглежда значими социални теми и идва с важни послания. “ – пише Светослав Николов в статия за нашия сайт. Повече за кариерата на прекрасната вокалистка може да прочетете в линка по-долу.

Забележителната Лиз Райт пее с Оркестъра на Държавна опера Пловдив на сцената на Античния театър