Tri O Five се разделят с Майкъл Флеминг и DJ Ilko, присъединяват към групата DJ Marten и канят Прея за гост музикант

Tri O Five се разделят с Майкъл Флеминг и DJ Ilko, присъединяват към групата DJ Marten и канят Прея за гост музикант

„Изчерпването стигна краен предел“ – с тези думи Десислав Иванов обясни пред Джаз ФМ персоналните промени в любимата ни група Tri O Five. В четвъртък изненадващо формацията обяви, че се разделя с вокалиста Майкъл Флеминг и DJ Ilko. На техните места идват Мартен Роберто – DJ Marten, и Прея Осасей. „Всичко стана навреме“, коментира на следващия ден в ефира на Джаз ФМ Десо и допълни: „Може би закъсняхме малко. С три дни.“ Сега те поставят ново начало с нови хора, които не са непознати на публиката. „Заедно ще направим нещо ново, с което отново ще зарадваме хората“, обещава Десо.

„Направеното от Tri O Five продължава още по-сериозно напред“, включва се в разговора новото попълнение на групата DJ Marten. Мартен Роберто е добре познат не само на родната, но и на световната диджей сцена. Той обещава да внесе в групата модерен поглед към фънки и соулфул музиката, така че тя да бъде оценена не само на балкански ширини. DJ Marten е изключително благодарен за предложението да влезе в състава и обещава да даде най-доброто от себе си, защото е много сериозно предизвикателство да не бъде солов артист, а част от група, работеща и караща хората да танцуват и да се усмихват.

Прея Осасей е новият гост вокалист на Tri O Five. Нейното присъствие Десислав Иванов определя като „страхотно“ и казва: „Цялото звучене светна поне с пет степени“.

В новия си формат Tri O Five вече работят върху нов албум, записаха първия си сингъл и в момента подготвят заснемането на видео към него. Пред Джаз ФМ творческия процес Мартен Роберто описа така: „Забавляваме се много на репетициите, експериментираме, създаваме музика, която обичаме и която обичат хората, харесващи Tri O Five“. Музикантите вече имат отзиви от публиката – и са щастливи. „На първата ни изява в новия състав публиката в Пловдив дойде с очакване да види как се е променило звученето ни. Когато след концерта слязохме сред хората, те не искаха да ни говорят, а да ни целуват“, категоричен е Десо за правилността на решението да променят състава на формацията и да моделират музикалната посока, в която върви групата. Публиката в София ще има първа възможност да чуе новото звучене на новия състав на Tri O Five в края на май, най-късно – в началото на юни.