Три дни музика в училище и в града по време на 11-ото издание на Младежкия джаз фестивал в Димитровград

Три дни музика в училище и в града по време на 11-ото издание на Младежкия джаз фестивал в Димитровград

С шест концерта джазът ще влезе в класните стаи и ще звучи в Клуба на дейците на културата в Димитровград. От утре до 31 октомври се провежда 11-ото издание на „Младежки jazz фестивал“, организиран от Община Димитровград и Акустично джазово трио на Димитър Русев. Събитието е част от Есенни музикални дни „Жул Леви“.

На 29 октомври в ПЕГ „Иван Богоров“ гостува проектът Connections, създаден в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ от проф. Христо Йоцов. Владислав Шопов, Иван Йорданов, Светлин Стайков и Виктор Викторов са членовете на формацията, вече спечелила многобройни почитатели у нас и награда от джаз фестивал в Румъния. На следващия ден Джаз трио при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив гостува на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Пред учениците ще свирят Преслав Пеев, Павел Видов и Николай Бобчев. В четвъртък в СУ „Любен Каравелов“ ще звучат изпълненията на вокална формация при НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора: Цветелина Петрова, Дона Мосто, Даниела Минева и Дебора Георгиева с преподаватели Надя Тончева и Павел Цонев.

Вечерните концерти са от 18 ч. в Клуб на дейците на културата. В първия ден е изявата на WinDoo Ethno Project: Веселин Митев, Петър Йорданов – Бъни и Константин Кучев. В сряда е изявата на Кристиан Желев квартет (с Мирослав Турийски, Николай Карагеоргиев и Александър Леков). В концерта в четвъртък към вокалистките от концерта в училище ще се присъединят Надя Тончева и Мария Арнаудов, а инструменталисти ще бъдат Павел Цонев, Митя Йорданов, Пламен Солаков, Димитър Русев и Петър Ганев. Концертите в КДК се проведат сред фотосите от изложбата на Атила Лорант „Човекът в пейзажа“, която е организирана със съдействието на Посолството на Унгария и Институт „Балаши“.

Всички събития са при свободен вход. Джаз ФМ е традиционен медиен партньор на фестивала.