Трета книга от знаменитата поредица за Бриджет Джоунс - „Луда по онова момче“

Трета книга от знаменитата поредица за Бриджет Джоунс - „Луда по онова момче“

На български език излезе от печат книгата „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ (изд. „Колибри"), посветена на ежедневните неволи на една иконична героиня, покорила вниманието на милиони жени по всички краища на света. Третата книга за Бриджет Джоунс ни запознава с нова фаза от живота на прочутата дама. Тук тя открива предизвикателствата на средната възраст: отглежда с гръм и трясък малчуганите Били и Мейбъл, същевременно пише филмов сценарий и се радва на компанията (или се тормози от отсъствието) на трийсетгодишното си гадже. Освен това взема категоричното решение да се примири с тиранията на социалните мрежи и да отслабне с 14 килограма.

В „Луда по онова момче” форматът на дневник е запазен, а знаковият свеж хумор на авторката ни залива още от първото изречение. Бриджет Джоунс си е все такава симпатяга – разпиляна в мисли и действия, нестандартна и обичлива, макар и вече в нова фаза на живота си. Какво правиш, когато 60-ият юбилей на приятелката ти съвпада с 30-ия рожден ден на гаджето ти? Бива ли да лъжеш за възрастта си в сайт за срещи? От ботокс ли е по-добре да умреш, или от самота, защото имаш бръчки? Самият Далай Лама ли влиза в туитър или секретарят му? Такива дилеми занимават Бриджит Джоунс в натовареното й всекидневие на самотна майка. Бриджет Джоунс, жена на средна възраст, тръгнала да завоюва ХХI век, продължава с храбрите си опити за самоусъвършенстване и прави остаряването да изглежда не чак толкова страшно.

Автор на поредицата за Бриджет Джоунс е Хелън Филдинг. Английската писателка печели популярност покрай радостите и тревогите на своя забележителен персонаж. „Дневникът на Бриджет Джоунс“ първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в The Independent, едва през 1996 г. е публикуван романът, който, редом с продължението си, жъне неимоверен успех. Екранизациите с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт също се радват на огромен успех по целия свят. Трите романа за Бриджет Джоунс доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония. С книгите си за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг се утвърждава като основоположник на жанра „чиклит“.

Заедно с публикуването на третата книга за Бриджет Джоунс „Луда по онова момче“ ще бъдат преиздадени първа и втора книга за неподражаемата лондончанка: „Дневникът на Бриджет Джоунс“ и „Бриджет Джоунс: На ръба на разума“.