Тото Кутуньо изпълнява хитове и нови песни довечера в София с Оркестъра на Класик ФМ

Тото Кутуньо изпълнява хитове и нови песни довечера в София с Оркестъра на Класик ФМ

С Оркестъра на Класик ФМ излиза на сцената на Зала 1 на НДК тази вечер италианската легенда Тото Кутуньо. 52-ма инструменталисти от състава ще съпровождат емблематичния изпълнител в неговата среща с българската публика. Тази вечер Тото Кутуньо ще изпълни най-известните си песни и ще представи току-що излезлия си албум.

Тото Кутуньо е автор на повече от 300 песни, някои от които стават популярни в изпълненията на Жо Дасен, Адриано Челентано, Рей Чарлз, Далида. Сред тях са Africa, Salut, Et si tu n’existais pas и L’italiano, с които Кутуньо също ще ни зарадва на концерта си в София тази вечер. Ще прозвучат и големите хитове на певеца Serenata и La mia musica, както и песента Solo noi, с която печели за първи път конкурса „Сан Ремо“ през 1980 г. В събитието тази вечер участва още сицилианският тенор Джузепе Ранцани. Диригентската палка ще поеме Алтеризио Паулети.

Музикантите от Оркестъра на Класик ФМ са били част от редица вълнуващи концерти със звезди, като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман... През 2013 г. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец“, а през лятото на 2014 г. повториха този успех, партнирайки на още една от големите световни звезди – Андреа Бочели. Концертът се състоя пред 18-хилядна публика на стадион „Българска армия“.

Снимка: Янко Димитров