Тони Бенет и Лейди Гага ни подготвят за съвместния си албум с концерт на джаз фестивала в Монреал

Тони Бенет и Лейди Гага ни подготвят за съвместния си албум с концерт на джаз фестивала в Монреал

Лейди Гага изненадващо се включи в концерта на Тони Бенет на джаз фестивала в Монреал и така двамата легендарни изпълнители още повече засилиха очакванията на публиката да се срещне с първия им съвместен албум Cheek to Cheek. Химията между двамата почувствахме още с песента The Lady Is a Tramp, който Тони Бенет записа за втория си дуетен албум – Duets II. Проектът се появи през 2011 г. по повод 85-я му рожден ден и бе отличен с наградата „Грами“. Тогава за Лейди Гага пред MTV Тони каза: „Тя е най-голямата! Не познавам по-талантлив човек от нея“.

Година по-късно, през 2012 г., в интервю за сп. „Ролинг стоун“ Тони Бенет разкри повече подробности по реализацията на съвместния си проект с Лейди Гага. Той разказа как тя му се обадила от Нова Зеландия с думите: „Искам да запишем джаз албум“. На последния концерт при встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама за втори мандат двамата отново пяха заедно, а след това Лейди Гага написа в профила си в Туитър: „Нямам търпение да запишем нашия албум. Той е моят любимец!“

Cheek to Cheek ще съдържа джаз стандарти на Джордж Гершуин, Коул Портър, Джером Кърн, Ървинг Бърлин. Тони Бенет подсказа пред журналисти, че в албума ще участват много популярни изпълнители от джаз сцената. Дискът първоначално трябваше да излезе на 1 януари тази година, но след неколкократни отлагания последно обявената дата за премиерата е през септември.

На националния празник на Канада – 1 юли, Тони Бенет бе хедлайнер на джаз фестивала в Монреал. Необявена предварително в програмата, Лейди Гага, която бе в града за собствен концерт на следващия ден, изненадващо се появи за няколко дуета. С думите си към публиката тя загатна за нова музикална посока: „Cheek to Cheek е краят на началото на моята кариера“. „Публиката я прие с много любов“, написа във фейсбук профила си Тони Бенет.

И двамата публикуваха тези снимки с автор Патрик Бодри от Snapephoto - вижте ги чрез бутона „Галерия“ върху снимката към публикацията.