Тони Бенет и Даяна Крол издават съвместен албум. Представяме ви първия сингъл от него - Fascinating Rhythm

Тони Бенет и Даяна Крол издават съвместен албум. Представяме ви първия сингъл от него - Fascinating Rhythm

На 3 август легендарният вокалист Тони Бенет отпразнува 92-ия си рожден ден и зарадва почитателите си с новината за издаването на нов албум. Love is Here to Stay, който ще бъде на пазара на 14 септември (от каталога на Verve Records/Columbia), е първият му дуетен проект с Даяна Крал, с която са работили заедно много пъти през годините и с която ги свързва топло приятелство, продължаващо вече две десетилетия. В записите участва елегантното трио на пианиста Бил Шарлап.


Официалният трейлър на Love is Here to Stay

Love is Here to Stay включва интерпретации на класики на Джордж Гершуин и излиза по повод 120 г. от рождението на големия композитор и пианист. Юбилеят отбелязваме на 26 септември. В албума на Тони Бенет и Даяна Крол звучат версии на S’Wonderful, They Can’t Take That Away From Me, I Got Rhythm, Do It Again и др. Две от изпълненията са самостоятелни на вокалистите, а първият сингъл от албума е Fascinating Rhythm. Любопитното е, че това е първата песен, която Тони записва в кариерата си през 1949 г. Той прави записи на тази тема още няколко пъти през годините, а сега я слушаме в дует с Даяна Крол.


Fascinating Rhythm в изпълнение на Тони Бенет и Даяна Крол

Тони Бенет има сериозен опит с дуетните албуми. През 2014 г. се появи успешният му проект с Лейди Гага Cheek to Cheek. Преди това бяха издадени Playin' With My Friends (2001) и Duets: An American Classic (2006) – и двата с участието на Даяна Крол, и Duets II (2011), от който е отличеният с „Грами“ дует с Ейми Уайнхаус. През 2012 г. Бенет покани латиноамерикански вокалисти за Viva Duets, а концертният албум Tony Bennett Celebrates 90 (2016) по случай 90-ия юбилей на Бенет също ни предлага красиви дуети и сътрудничества на големия певец.

Съдържание на Love is Here to Stay:
1. 'S Wonderful
2. My One And Only
3. But Not For Me (солово изпълнение на Даяна Крол)
4. Nice Work If You Can Get It
5. Love Is Here To Stay
6. I Got Rhythm
7. Somebody Loves Me
8. Do It Again
9. I've Got A Crush On You
10. Fascinating Rhythm
11. They Can't Take That Away From Me
12. Who Cares? (солово изпълнение на Тони Бенет)